Barnevaksinasjonsprisen 2016

Baby

Meløy kommune har fått tildelt Barnevaksinasjonsprisen for 2016.

Det er Folkehelseinstituttet og Sysvak som har samarbeidet om dette. Den ble første gang utdelt i 2015, da till 3 kommuner.  I år var det kun Meløy kommune som fikk prisen.

Kriterier for å få prisen er at det skal ha vært jobbet godt med barnevaksinasjon, registrering og etterregistrering. Økning i vaksinedekning kan også være ett av kriteriene.

Helsestasjonene i Meløy bruker søk i Sysvak (Det norske vaksinajonsregisteret) aktivt eller ringer Folkehelseinstituttet og Sysvak, for råd og informasjon i tilknytning til vaksinasjon.

Vi har gode rutiner på innhenting av manglende vaksinasjon, overføring fra helsestasjon til skole, fra skole til skole, og ved avslutning av ungdomsskolen. Kommunen har også fast personale som har oversikt over vaksinefeil/mangler, og har jevnlige runder med oppretting av dette, samt fast personale som jobber med flyktninger og innvandrere, slik at det er god oversikt på dette området.

Helsestasjonen legger til rette for at foreldre/foresatte får informasjon om aktuelle vaksiner.

Sonja Edvardsen
Stilling
Ledende helsesøster
Besøksadr.