Bokpresentasjon v/ Torfinn Holmslet

Bokpresentasjon v/ Torfinn Holmslet 23. mars kl. 19 på Meløy bibliotek.

På torsdag 23. mars kl. 19 har vi gleden å få Torfinn Holmslet på besøk, med sin nye bok "Den stille fjerding - 50 år i Meløy".

Torfinn Holmslet (1937), fra Leirskardalen i Korgen, har bodd på Ørnes i Meløy kommune i 50 år. Mange av disse årene har han viet til skoleverket, både i skoleledelsen og som en svært dedikert realfaglærer.

Holmslet har deltatt aktivt i Meløys kultur- og samfunnsliv, fra håndballspiller i Ørnes Idrettslag til skuespiller og tekstforfatter i Ørnes-revyen. Han var i tillegg med på etableringen av Radio Meløy, hvor han også var programleder. To perioder i kommunestyret ble det og.

I 2007 utga Holmslet boka «Viltre kaniner og oksgærne kyr», med fortellinger fra barneårene.

Torfinn Holmslet flyttet til Meløy i 1966. Det tok han ikke lang tid å bli en stor beundrer av sitt nye hjemsted.

I «Den stille fjerding - 50 år i Meløy» deler han høydepunkter fra sine mange år som engasjert aktør i Meløys skoleverk og samfunnsliv. Dette gjør boka til en allsidig og underholdende dokumentasjon av et halvt århundre med rikholdig lokalhistorie.

Holmslet tar for seg en lang rekke av Meløys historiske milepæler, fargerike personliggeter og kulturelle begivenheter. Boka er personlig, men alle som har sitt hjerte i Meløy vil kunne kjenne seg igjen.

(Kilde: Bokomslaget)

Kerstin Gierlich