Sprek 5-årsjubilant

Meløy frisklivssentral markerte 5 år med gode resultater.

Meløy frisklivssentral 5 år- Jeg må få takke Meløy kommune for det flotte tilbudet med Meløy frisklivssentral, startet Jan Robert Skaland sin tale da Meløy frisklivssentral markerte sitt 5-årsjubileum i skihytta i Spilderdalen.

Skaland var en av 108 meløyfjerdinger som benyttet seg av frisklivssentralens tilbud om Trening på resept i 2015. Det har gitt ham et nytt liv.

- Mitt utgangspunkt var at jeg var kronisk astmatiker, hadde dårlig kondis og var kraftig overvektig. Resultatet etter å ha vært med på Berits treningsopplegg er at kondisen er langt bedre, vekta har gått betraktelig ned og astmaen er ikke lenger et problem. Verdien av å ha et slikt tilbud er vanvittig stort, fortalte Skaland.

I løpet av frisklivssentralens 5 år har antall deltakere på tilbudet Trening på resept økt fra 55 til 108 i året. Gjennomsnittlig har deltakernes fysiologiske alder etter 12 ukers trening gått ned med 12,5 år. Størst effekt har så langt vært 30 år.

- Den typiske deltaker av frisklivssentralen er dame, i alderen 40-55 år som har et ønske om vektreduksjon og om å bli sprekere, samt plages med smerter. De vanligste årsakene til at disse henvises til frisklivssentralen er diabetes, psykiske plager og/eller hjerte- og karsykdommer. Den siste tiden har vi sett en betydelig økning i antall mannlige deltakere. Det er bra, fortalte Braseth.

Meløy frisklivssentral tilbyr flere aktiviteter i tillegg til Trening på resept. Blant annet har flere hundrede personer deltatt på sentralens populære BraMat-kurs.

Vi gratulerer den spreke 5-åringen og ønsker lykke til videre!

(Se bildeserie fra 5-årsmarkeringen nedenfor. Alle foto: Connie Slettan Olsen)

Kontaktinformasjon

Navn
Berit Braseth
Stilling
Fysioterapeut Meløy frisklivssentral
Besøksadr.
Meløy rådhus, Gammelveien 5
Postadr.
Gammelveien 5, 8150 Ørnes
Telefon
75 71 00 00

Åpningstider

DagKlokkeslett
Mandag - fredag 08.00 - 15.30