Gapahuker i Meløy

Gapahuk Storøyra Holandsfjord

Her finner du oversikt over mange flotte turmål i Meløy.

Reipå
Gapahuk Reipåelva

Et fint og lett tilgjengelig sted er gapahuken ved Reipåelva, nedfor kirkegården. Nedgang på vestsiden av kirkegårdsgjerdet mot Fore. Lett tilgjengelig for barnevogn og rullestol.

"Puinn Tuven"
I et flott turområde "puinn Tuven" har Reuipå Barnehage etablert en gapahuk. For å komme dit brukes avkjøring ved Reipå museum.
Posisjonen til Reipå barnehages turområde er:66° 55,22´N 13° 36,67´Ø - 66 grader 55,22 minutter nord 13 grader 36,67 minutter øst.
Eier: Reipå barnehage


Ørnes
Fjellveien
Ved akebakken i Fjellveien ligger det en fin gapahuk tilgjengelig for alle.
Eier er Fjøshaugen barnehage

Lomtjønna
Gapahuken ved Lomtjønna på Ørnes kan nås fra flere startpunkt. Det er mulig å gå fra Aspdalen, Ørnes skole eller Spildra skole og fra akebakken i Fjellveien. Gapahuken ligger fint til ved Lomtjønna og er et flott turmål for hele familien. 
Posisjon  (datum Euref89 – UTM sone 33)7418100 x 445025y. Eier: Ørnes skole

Spildervannet
Følg Spilderdalsveien innover til du kommer til Spildervannet. I skråningen like nedenfor veien (etter første hytte) ligger gapahuken som eies av Spildra Skole. Spildervannet er et fint turmål både sommer og vinter.

Mosvollskardet
Et fint turmål for alle. Lett tilgjengelig fra Mosvoldsiden der det er god vei/sti både for sykkel og barnevogn.  Gapahuken kan også nås ved å gå skogsveien innover fra parkeringsplassen ovenfor idrettsanleggene.


Neverdal
Grillhytte v/skolen
Eier:Neverdal skole/barnehage - Nærmere info kommer

Grillhytte v/Neverdalsvannet – Neverdal Velforening
Eier: Neverdal Velforening. Nærmere info kommer

Grillhytte v/skihytta
Fra skihytta på Neverdal nås denne flotte grillhytta enkelt. Det er ca. 5 minutter å gå fra skihytta på fin sti. Hytta er utstyrt med grill/bålplass og mange sitteplasser.
Eier er Neverdal UIL


 

Glomfjord
Lille Glomvann
Gapahuken ved Lille Glomvann ligger fin tilgjengelig på turstien som går rundt vannet ved Meløy kulturhus. 
Eier: Glomfjord Grendeutvalg


Breivikhøgda
Ved å gå turstia som har start ved skulpturen på Breivikhøgda (start på andre siden av veien for skulpturen) kommer man til en fin gapahuk ved enden av turstien. Stien har noe stigning men er fin å gå for hele familien. Gapahuken ligger fint til med en fantastisk utsikt.
Eier: Breivika Velforening


Holandsfjord
Gapahuk Storøyra
ligger på Storøyra, rett over fjorden for Storvika og er tilgjengelig med båt. Der er en 8 meter lang flytebrygge til fortøyning av båter Plassen er drevet av styret, medlemmer og frivillige i Storvika båtlaug og inneholder bla.a. gapahuk, flytebrygge, utedo og er en flott plass å besøke og campe på, den er åpen og tilgjengelig for allmuen. Pga fare for is på fjorden tas flytebryggen på land om vinteren. Den blir som regel satt ut i mai og tatt opp i september/oktober. Posisjon: 66'43'17'N 13'48'30'Ø
Informasjon om plassen blir lagt ut på facebooksiden: Storvika båtlaugs venner


Engavågen
Sivertbu
Turen til Sivertbu kan startes fra samfunnshuset Idun, hvor det er greie parkeringsforhold.
Følg skogsveien omlag 1,5 km, forbi høyspentlinja, opp en bratt høyresving til veien krysser bekken som kommer ned fra Stordalen. Her skal du ta sti opp til venstre. Følg veiviser/pil mot Stordalstinden. Omlag 300 meter lenger opp i dalen deler stien seg. Sti mot høyre går til Sivertbu.  Eier er Idun Bygdelag.

«Lavvoll» - bord med takoverbygg langs turløype Engavågen

«Bråten» - bord med takoverbygg langs turløype Engavågen

«Nordtunhytta» - gapahuk Engavågen turløype (mellom skolen og barnehagen)


Meløya
Gapahuken ligger ved Tømmerhella, på nordsida av Meløya. Parkering på Bremnes. Herfra er det om lag 1 kilometer å gå i lett terreng langs godt synlig tursti/skogsvei. Når du kommer til en rød trimkasse ved stien, så går du rett ned til stranda hvor du finner gapahuken. 

Gapahuk Meløy, foto: Marlene B. Karlsen

GPS-posisjonen er 33W 432209Ø 7414937N

 


 

 Ågskardet

Gapahuk på vestsiden av Ågvatnet. (er under opparbeidelse - ferdig i april)
Adkomst: parkering ved nordenden av vatnet, utkjøring og start ved skogsvei (og samlegrind for sauer). Følg skogsveien ca 600 meter, og der den går opp lia ligger gapahuken ca 50 meter lengre fram langs vannet. Kryss en liten bekk. 
Lett tilgjengelig, også for barnevogner o.l.Gapahuken er åpen (tre vegger), og der vil bli etablert bålplass utenfor.  Ha med ved dersom du vil tenne bål.
 Gapahuk Ågskardet

Hvis du fortsetter opp skogsveien kommer du opp mot Åg-Kilskardet, og kan fortsette videre til gapahuk som er bygd på Tjongsfjordsida – på tur ned mot skolen i Kila.
Eier: Åg Grendelag.


Kontaktinformasjon

Navn
Grete H. Stenersen
Stilling
Fagleder kultur
Besøksadr.
Meløy rådhus, Gammelveien 5
Postadr.
Gammelveien 5, 8150 Ørnes
Telefon
75 71 00 00

Nyttige lenker

Åpningstider

Åpningstider
DagKlokkeslett
Mandag-Fredag 08.00 - 15.30