Hektiske dager

Vannlekkasje

- Mye kommer fram når snøen forsvinner.

Det sier Roald Krogh og skjenker kaffe i et krus. Rundt bordet sammen med ham sitter flere av hans kolleger i uteseksjonen til Plan og kommunalteknikk. Hver morgen samles de rundt bordet og planlegger dagens gjøremål. Som vanlig på denne årstiden er det hektiske dager. Mye skal ryddes etter vinterens prosjekter, og sommersesongen skal forberedes. Det er nettopp disse karene som har ansvar for vedlikeholdet av kommunens veier og grøfter, og anleggene som sikrer forbrukerne rent og godt vann.

Nytt utstyr
Uteseksjonen holder til i Neverdal. Åtte mann har sin arbeidsplass her med hele nordre Meløy som arbeidsfelt. Tre menn holder til og har ansvar for søndre Meløy. I dag møtes alle på Neverdal. Her er uteseksjonens verksted og hovedlager, hvor det nylig måtte ryddes plass til ny traktor og kantslåttklipper.

- Vi har mye bra utstyr. Den nye traktoren er en investering vi er veldig godt fornøyd med. Det samme gjelder kantslåttklipperen. Det har vi aldri hatt tidligere, sier Vidar Solhaug. 

Nesten ikke fravær
Mye fysisk og hardt arbeid er en del av hverdagen for arbeiderne i uteseksjonen. Likevel er det få avdelinger i kommuneorganisasjonen som har så lavt sykefravær. Og slik har det vært over flere år.

- Det skyldes nok nettopp det varierte og fysiske arbeidet vi har. I tillegg vil jeg påstå at det gode arbeidsmiljøet vi har og omtanken for våre kolleger og kunder hvis vi skulle bli borte en dag, gjør at vi har så lavt sykefravær, sier arbeidsleder Stig Rune Matisen.

Klager
I tillegg til et fysisk tungt yrke, må de ofte stå i front når publikum klager på glatte veier eller skader som følge av vær og vind. 

- Joda, vi får noen slike henvendelser. Men vi ser det som en del av jobben. Når folk ringer og klager da er det jo fordi noe ikke fungerer som det skal. Da har de all grunn til å klage. Når vi har snakket med dem og gitt god informasjon er de som oftest fornøyde, sier Geir Selstad, som er arbeidsleder for uteseksjonen i nordre Meløy.

Bildegalleri
I disse dager jobber de blant annet med å legge ny vannledning i Hestveien på Neverdal og rydde opp i Glomfjord etter at ny vannledning er lagt også der. Se bildeserie nedenfor og få et innblikk i hverdagen til de ansatte i kommunens uteseksjon.

Tekst og foto: Connie Slettan Olsen.

Kontaktinformasjon

Navn
Merethe Skille
Stilling
Leder
Besøksadr.
Meløy rådhus, Gammelveien 5
Postadr.
Gammelveien, 5, 8150 Ørnes
Telefon
75 71 00 00

Åpningstider:

Åpningstid Plan og kommunalteknikk
Dag:Klokkeslett:
Mandag - Fredag 08.00 - 15.30