Du er her: Forside / Nyheter / 4 millioner i støtte

4 millioner i støtte til lokale prosjekter.

På sitt siste ordinære møte før omstillingsprogrammet avsluttes, har omstillingsstyret bevilget 4 millioner kroner i støtte til ulike prosjekter i Meløy.

Tilskudd

• Fore Båt- og Motorservice er innvilget et investeringstilskudd på 1 million kroner til ny båthall og verkstedbygg i Reipå havn. Utbetaling av tilskuddet forutsetter at prosjektet er fullfinansiert senest 1. juli 2019.
  • Paraweather AS er innvilget et tilskudd inntil 150 000 kroner til å utvikle en prototype av sitt egenutviklede teltkonsept.
  • Prosjektet ”Meløy, tett på” er innvilget 500 000 kroner i tilskudd til å gjennomføre hovedprosjektets i to år til.
  • EnSpire Norge AS er innvilget inntil 150 000 kroner i forprosjektmidler til å etablere en nasjonal skolekjede.
  • Treningssenteret Meløy sol & trening AS er innvilget et investeringstilskudd på inntil 100 000 kroner til nye lokaler.
  • Ækte AS er innvilget et investeringstilskudd på inntil 100 000 kroner. Selskapet driver produksjon av næringsmidler på Meløya og skal flytte og utvide virksomheten i nye lokaler.
  • Sørensens Sønner AS er innvilget et tilskudd på inntil 100 000 kroner til et forprosjekt for å utvikle Nordlandsbrygga.
  • Engen Gård Da er innvilget et tilskudd på 100 000 kroner til å utbedre låve og kaiområde i Engen, like ved Svartisen.

Lån fiskeri
I tillegg er Moro Kystfiske AS innvilget et lån på 750 000 til kjøp av fiskebåt. Magny AS er innvilget 580 000 kroner i lån til kjøp av NVG-sild og makrellkvote, og Mikkelborg Havfiske er innvilget et lån på 500 000 kroner til kjøp av fiskebåt med kvoter. De tre lånene er innvilget forutsatt vedtak i kommunestyret om at låneordningen til fiskerifartøy og fiskekvoter blir videreført i 2019. Dette avgjøres i kommunestyrets møte 6. desember.

Fra omstilling til ordinær næringsutvikling
Med disse vedtakene har omstillingsstyret brukt 100 millioner kroner siden oppstarten for seks år siden til å omstille næringsliv og kommune gjennom en rekke tiltak og prosjekter. Meløy Utvikling KF ble etablert i 2013 for å administrere omstillingsprogrammet. 31. desember i år avvikles programmet og Meløy Utvikling KF går over til ordinært arbeid rettet mot næringsutvikling. 13. desember skal kommunestyret behandle Strategisk næringsplan. Den vil være retningsgivende for arbeidet med næringsutvikling i årene framover.

Her kan du lese mer om omstillingsprogrammet.

Sist endret: 28.11.2018