Du er her: Forside / Nyheter / Bruk av munnbind

Bruk av munnbind

Er du usikker på hvilke regler som gjelder for munnbind i Meløy?

På grunn av et pågående utbrudd i Bodø hvor situasjonen betegnes som ustabil og i utvikling har regjeringen innført regionale tiltak tilsvarende tiltaksnivå C i hele Salten, med unntak av Bodø som har tiltaksnivå A.

For Meløy med tiltaksnivå C gjelder følgende regler og anbefalinger for munnbind:

  • Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssyns hus, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder, og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.
  • Passasjerer skal bruke munnbind i taxi. Munnbindet skal tas på før passasjeren setter seg inn i taxien, og skal ikke tas av før reisen er avsluttet og passasjeren har gått ut av taxien. Plikten til å bruke munnbind gjelder tilsvarende for sjåfør når det er passasjer i taxien.
  • Plikten til å bruke munnbind gjelder også for ansatte på steder hvor det ikke er mulig å holde minst én meters avstand fra besøkende. Dette gjelder ikke ansatte på steder hvor det er iverksatt andre smitteverntiltak for de ansatte som bruk av visir, skillevegger og lignende i henhold til Folkehelseinstituttets anbefalinger.
  • Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Husk at munnbind må brukes riktig, og selv om du bruker munnbind er det like viktig at vi fremdeles holder avstand og vasker hender. 

Les mer om bruk av munnbind (helsenorge.no)

Les mer om forsterkde tiltak i Salten

Covid-19 forskriften finner du her (kapittel 5C er gjeldende for Meløy)

Publisert: 17.03.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?