Du er her: Forside / Nyheter / Pendlerbevis

Nå kan du søke om pendlerbevis

Gjelder fergesambandet Forøy - Ågskardet og fergesambandet Ørnes - Meløysund.

Du kan søke om pendlerbevis for følgende fergesamband:

•  Forøy - Ågskardet
  •  Ørnes - Meløysund (prøveordning)

Pendlerbeviset for fergesambandet Forøy - Ågskardet gjelder for perioden 1. mai til 31. august 2019. De som fikk utstedt pendlerbevis i 2018 og fortsatt oppfyller kriteriene, trenger ikke søke på nytt. Prøveordingen for fergesambandet Ørnes - Meløysund gjelder for perioden 1. juni til 31. august 2019.

Som tidligere vil Meløy kommune behandle søknadene og utstede bevisene.
Søknadsfrist for pendlerbevis er satt til 31. juli.

Regler for tildeling og bruk av pendlerbevis:

• Søknadsskjema skal fylles ut og signeres av den som søker om pendlerbevis. Pendlerordningen gjelder for dem som har fått godkjent søknad.

• Ordningen for strekningen Forøy-Ågskardet skal gjelde for dem som har fast bostedsadresse i Folkeregisteret i Meløy eller Rødøy kommune og som   reiser regelmessig med ferjesambandet Forøy - Ågskardet for å komme til og fra arbeid.

• Ordningen for strekningen Ørnes - Meløysund gjelder for dem som enten har fast bostedsadresse eller fast arbeidssted på Meløy, og som reiser regelmessig med ferjesambandet Ørnes-Vassdalsvik-Meløysund, for å komme til og fra arbeid.

• Ordningen skal gjelde alle avganger.

• Ordningen gjelder kun på reiser til og fra arbeid, maks 1 tur/retur per dag og omhandler kun bruk av personbil inntil 6 meter.

• Pendlerbeviset  er personlig og kan derfor ikke benyttes av andre personer. Ved forespørsel skal legitimasjon fremvises.

• Trafikantene som inngår i ordningen skal, når de oppfyller kravene satt ovenfor, stille i egen oppmerket fil på fergeleiene. Trafikanten må møte opp senest 10 minutter før avgang. Ved andre reiser (utenfor arbeid og /eller utenfor oppgitte avganger) skal de reisende stille seg på ordinær oppstillingsplass.

Dokumentasjon
Søker må legge ved søknaden følgende dokumentasjon:

• utskrift fra Folkeregisteret om fast bosted
  • dokumentasjon på arbeidsforhold (arbeidskontrakt)

Søknad
Søknaden kan leveres personlig eller sendes til Meløy kommune, Gammelveien 5, 8150 Ørnes. Merk konvolutten med "Søknad pendlerordning".

Søknadskjema Forøy-Ågskardet

Søknadskjema Ørnes-Meløysund