Du er her: Forside / Nyheter / Aktivitetslederkurs

Aktivitetslederkurs

Bli med på aktivitetslederkurs 4. og 5. oktober.

Er du trener/aktivitetsleder for barn eller kan tenke deg til å bli trener og ønsker litt faglig påfyll?

Bli med på ”Aktivitetslederkurs barneidrett” og få ny kunnskap og tips til bruk i din trenerhverdag! Kurset passer for alle uansett idrett du er engasjert i.

Nordland idrettskrets arrangerer i samarbeid med Meløy kommune-kultur og Ørnes IL ”Aktivitetslederkurs barneidrett” på Ørnes helgen 4.-5. oktober 2019.

Mål: Aktivitetslederkurset (14-timer) gir deg kunnskap og trygghet til å drive variert aktivitet for barn. Kurset skal gi deltakeren grunnleggende kunnskap om hva det innebærer å ha treneransvar for barn, og hva som bidrar til å utvikle hele barnet, både fysisk, motorisk, psykisk og sosialt.

Målgruppe: Alle som trener eller driver aktivitet for barn i alderen 5-12 år, uansett idrett og bakgrunn; trenere i idrettslag, aktivitetsledere i skolefritidsordninger, skoler og barnehager. (Kursdeltakerne må fylle 14 år det året de tar kurset).

Kursinnhold: På kurset vil du få konkrete og praktiske tips til aktiviteter og hvordan du bygger opp en trening, slik at barna opplever mestring og idrettsglede.

•Barneidrettens verdigrunnlag

•Idrettens barnerettigheter og bestemmelser om barneidrett

•Barns læring og utvikling

•Trenerrollen

•Hvordan organisere og tilrettelegge barneidrett

•Tips og ideer til øvelser

Kurssted: Ørnes – Ørneshallen

Tidsramme:

Fredag 04.10.2019: Kl 18:00-21:00
Lørdag 05.10.2019: Kl 09:00-18:00

Enkel bevertning underveis (kaffe, mineralvann, kjeks og frukt), men varmlunsj på lørdag.

Omfang og gjennomføring: 14 timer (12 studietimer med kurslærer - 5 timer teori og 7 timer sal/aktivitet - de to siste timene går som e-læring).

Kurslærer:
Britt Leandersen, Norges Idrettsforbund/Tromsø idrettsråd.

Pris: kr 400, inkluderer boka Barneidrettstreneren: Meløy kommune-kultur dekker kursavgiften for deltakere fra Meløy. For øvrige deltakere faktureres kursavgiften til idrettslaget/annen organisasjon i etterkant av kurset.

PÅMELDING her innen 26. september

Har du allerede opprettet profil i MinIdrett trykker du på «Logg inn» og logger deg på med brukernavn og passord.

Har du ikke profil, trykker du på «Ny bruker» og følger videre instruksjon. For selve kurspåmeldingen: Trykk på arkfanen «Påmelding» og deretter arkfanen «Kurs» og søk etter «Aktivitetslederkurs barneidrett». Flere kurs kommer opp, men klikk på kurset på Ørnes og foreta påmeldingen.

Du kan også melde deg på til Grete/kulturkontoret tlf. 75 71 00 00

Sist endret: 03.09.2019