Du er her: Forside / Nyheter / åpentmøte

Stort engasjement ved bordene

Meløy kommune inviterte til åpent møte og cafedialog i forbindelse med oppstart av prosjektet "Vi bygger kystbyen Ørnes sammen - for Meløy"

11. -12 september kunne rådmann Adelheid B. Kristiansen og prosjektleder Frank Holter ønske velkommen til oppstartseminar for stedsutviklingsprosjektet «Vi bygger kystbyen Ørnes sammen -for Meløy.

Åpent møte med cafedialog

I arbeidet med å skape et velfungerende og attraktivt kommune- og regionsenter ønsker kommunen et tett samarbeid med innbyggerne. Som en del av oppstartseminaret var det invitert til åpent møte med cafedialog. Alle grendelagene var invitert til å presentre sine bygder, og til å gi innspill til hva de ønsker seg av et kommunesenter. Etterpå fikk de frammøtte definerte problemstillinger som skulle disktueres i cafedialogen. 

Møteplasser og gode tjenester

Møteplasser og gode tjenester var stikkord som gikk igjen i samtalene rundt bordet. Det var et tydelig ønske om flere butikker, og lengre åpningstider slik at også de som bor utenfor Ørnes kan benytte seg av dem. Kafeer, fine miljøer og muligheten til å kunne møtes på tvers av bygdene var også nevnt. Samtidig var det viktig for de frammøtte at kommunen leverer gode tjenester som er lett tilgjengelige for innbyggerne. 

Bedre samferdsel en forutsetning for å lykkes

Bedre samferdsel er en forutsening for å kunne lykkes med å skape et levende kommunesenter som blir brukt av hele kommunen. Med det manglende samferdselstilbudet som er idag blir det ofte lettere å reise inn til Bodø. "Vi må ha ruter som gjør det mulig være med på arrangement i alle bygdene i Meløy" ble det sagt på en av gruppene, - slik klarer man å binde bygdene sammen. 


Fikk du ikke anledning til å delta på det åpne møtet?
Streaming fra grendelagenes presentasjoner kan du se her

 

Sist endret: 13.09.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?