Du er her: Forside / Nyheter / Åpner nytt vaskeri

Åpner nytt vaskeri

Meløy arbeidstreningssenter åpner nytt moderne barrierevaskeri.

Meløy arbeidstreningssenter (MATS) er nå i sluttspurten av å ferdigstille et nytt og flott barrierevaskeri i egne lokaler på Reipå.

Vaskeriet skal være hovedleverandør av vaskeritjenester til Vall sykehjem og nye Meløy Helse- og velferdssenter. I tillegg leverer vaskeriet allerede tjenester til rundt 18 ulike firma i Meløy, Rødøy og Gildeskål.

MATS har hatt vaskeri siden 2014. Når de våren 2020 vant anbudet for å levere tjenester til Meløy Helse- og velferdssenter, var det startskuddet for å investere rundt 11 millioner i et nytt barrierevaskeri. -Dette er den største investeringen siden Meløy arbeidstreningssenter ble etablert, forteller daglig leder Tore Bjørnvik. Flere lokale leverandører har vært involvert i ombyggingen, blant annet Bravida, Meløy Energi, Halsa Bygg og Ørnes Blikk.

-Vi har kjøpt inn 4 barriere vaskemaskiner og 3 store tørketromler i ulik størrelse, forteller Tore Bjørnvik. -I tillegg har vi kjøpt inn en stor klesrulle som kan presse og folde sammen laken. Bare til Meløy helse- og velferdssenter alene forventer vi å levere 2-300 laken i uka.

MATS åpner nytt barrierevaskeri.

Arbeidet med det nye vaskeriet har gått fort. Det gamle vaskeriet er revet og bygd opp på nytt, og nytt utstyr er kjøpt inn. Nå sitter MATS igjen med et helt moderne barrierevaskeri som kan håndtere leveringer i henhold til smittevernloven, der det blant annet er krav til et totalt skille mellom ren og skitten sone. Vaskeriet er allerede så smått kommet i drift, og begynte leveransen til Vall sykehjem i  uke 45.  Leveransene til Meløy Helse- og velferdssenter vil komme i gang på nyåret.

Meløy arbeidstreningssenter AS er et 100% kommunaleid aksjeselskap og har eksistert siden 1991. Selskapet har som hovedmål å gi arbeidstrening, opplæring og varig tilrettelagt arbeid til personer som har falt utenom det ordinære arbeidsmarkedet og skolesystemet.

Bedriften har i dag 11 ansatte og 45 arbeidstakere, og leverer flere ulike tjenester til Meløy samfunnet, blant annet parktjenester, rammeverksted, vedsentral og hjelpemiddelsentral.

Til vaskeriet vil det være knyttet to ordinære fagstillinger, i tillegg til 10-12 arbeidstakere.  -Det er populært å jobbe på vaskeriet, forteller Tore Bjørnvik. -Her er det rent, tørt og varmt, og enkelte dager kappes arbeidstakerne om å få være her.

Tore Bjørnvik setter pris på det gode samarbeidet med Meløy kommune, og ser muligheter til videre vekst når det nye vaskeriet er på plass. -Vi håper at dette kan gi oss en økonomisk frihet på sikt. Dette slik at vi kan gi et tilbud til flere, og være en unik arbeidsplass for yrkeshemmede også i framtiden, avslutter han.

Publisert: 09.11.2020