Du er her: Forside / Nyheter / Årets prisvinnere

Årets prisvinnere

I dag var det utdeling av næringsprisen, kulturprisen og frivillighetsprisen for 2020. Utdelingen skjedde i en høytidelig seremoni i kommunestyresalen, med flott sang fra Anna Heitnes Tidemann fra Meløy kulturskole.  Grunnet smittevernhensyn var seremonien dessverre ikke åpen for publikum, men ble streamet live på Meløy kommuneTv.

Næringsprisen

Reipå Knuseri ved Frank Robert Svendsgård er tildelt Meløy kommunes næringspris for 2020.

Dette sa ordfører Sigurd Stormo om prisvinneren:

-Årets vinner av næringsprisen tildeles en bedrift som siden oppstarten i 1970 har vokst og utviklet seg til å bli en allsidig, stor og moderne arbeidsplass. Selskapet er i dag en solid og allsidig anleggsentreprenør, og bedriften har tatt en solid posisjon i Salten.

Ordfører Sigurd Stormo fremhevet i sin tale Frank Robert Svendsgård som en person som tørr å satse, og som ser viktigheten av å skape aktivitet.. -for da skapes det arbeidsplasser. Slik har man nå fått en ny fritidshavn på Reipå, og med det gjort plass til en ny fiskerihavn. - Dette er en viktig satsning for Meløy kommune, sa ordfører Sigurd Stormo, og takket for selskapets og daglig leders arbeid for å skape arbeidsplasser, vekst og optimisme i Meløy.

Kulturprisen

Erling Tostrup ble tildelt årets kulturpris for sitt store engasjement for restaurering og gjenoppbygging av Meløygården på Meløy. Tostrup var med på å starte opp stiftelsen «vern av Meløygården» i 1996, og har vært medlem av styret i alle år.  De siste årene som styreleder.

Meløygården er et av Nord-Norges eldste og best bevarte rekketun, og en bygningsmasse det er særdeles viktig å ta vare på. Meløygården var hovedsete for adelsslekten Benkestok cirka år 1500-1600, og fra omkring 1850 sentrum for den offentlige myndigheten i hele kommunen. Da hadde både lensmann, kommunestyre og andre offentlige organer sine lokaler her. I dag er Meløygården Meløy kommunes 1000 års sted, og en viktig del av Meløys kulturarv.

Frivillighetsprisen

Årets frivillighetspris gikk til Rudi Eliassen for hans innsats for stolheisen i Glomfjord Alpinsenter, der han fungerer som driftsleder. Rudi Eliassen betegnes som en hverdagshelt utenom det vanlige, og legger ned utallige timer året rundt for å holde heisen i gang. Dette gjør han selv om han ikke står på ski selv eller har egne barn i bakken. Takket være hans innats får ivrige skigåere og alpinkjørere gleden av bakkene og fjellet i og rundt Glomfjord Alpinsenter.

Vi gratulerer alle prisvinnerne!

Her ser du prisutdelingen i opptak.

Publisert: 10.12.2020