Du er her: Forside / Nyheter / Årets prisvinnere

Årets prisvinnere

I går var det utdeling av kulturprisen og næringsprisen for 2021.

I kommunestyremøtet torsdag 31. mars var det utdeling av næringsprisen og kulturprisen for 2021. Prisutdelingen som vanligvis foregår i forbindelse med kommunestyrets julemøte, ble i 2021 utsatt på grunn av koronapandemien.  

 

Næringsprisen 2021 

Næringsprisen for 2021 ble tildelt Liv Toril Pettersen, for sitt arbeid som leder for Meløy Næringsforum i perioden 2011-2021. 

Dette sa ordfører Sigurd Stormo om prisvinneren: 

-Årets vinner av næringsprisen har lagt ned stor innsats for å organisere og engasjere bedrifter i Meløy, og jobbet fram prosjekter som har stor betydning for Meløy kommune. I hennes periode som leder har Meløy Næringsforum utviklet seg til å bli en viktig samarbeidspartner for Meløy kommune, samtidig som foreningen har jobbet for sine medlemsbedrifter.  

Som leder i Meløy Næringsforum har Pettersen vært engasjert i en rekke viktige prosjekter som har gitt positive resultater for Meløysamfunnet. Siden 2013 var hun en del av styret i Meløy Utvikling KF, hvor hun blant annet fikk følge Meløy kommunes omstillingsprogram fra begynnelse til slutt. Hun har også vært ansvarlig for å utvikle Meløyseminaret til å bli et viktig arrangement som tiltrekker seg foredragsholdere og beslutningstakere fra hele landet, samt vært arkitekten bak profilerings- og omdømmeprosjektet Meløy tett på.  

I sin tale framhevet ordfører Sigurd Stormo Pettersens store engasjement for samferdsel i Meløy. -Du har vært en viktig bidragsyter til den jobben som er blitt gjort, og har bidratt til å peke ut strategier og jobbet med påvirkning for at Meløy skulle få gjennomslag for prioriteringene til Regional Transportplan. 

Liv Toril Pettersen har siden januar 2022 vært ansatt som samfunnsplanlegger i Meløy kommune.  

Liv Toril Pettersen er tildelt næringsprisen for 2021

 

Kulturprisen 2021 

Kulturprisen for 2021 ble tildelt Ungdomskonserten@Meløy for den viktige jobben de gjør for å skape et årlig rusfritt arrangement for ungdom. 

Prosjektet startet i 2017, da foreldre og ungdom på 10. trinn ved Ørnes ungdomsskole bestemte seg for å arrangere en rusfri konsert for ungdom i Meløy. Allerede første år ble konserten en ubetinget suksess, og den har siden befestet seg som et viktig og positivt arrangement for ungdom i Meløy, Rødøy og Gildeskål. 

Dette sa ordfører Sigurd Stormo om prisvinnerne: 

Ungdomskonserten@Meløy får kulturprisen for sitt viktige arbeid for å skape et rusfritt kulturarrangement for ungdom. Selv om konserten arrangeres bare en gang i året, lever den gjennom hele året og engasjerer ungdom gjennom hele året.  

Ordfører Sigurd Stormo trakk videre fram viktigheten av at voksne og ungdom jobber sammen for et felles mål om å skape rusfrie aktiviteter for ungdom. -Det er veldig bra at voksne og ungdom jobber sammen for et felles mål om å skape rusfrie aktiviteter for ungdom.  

Konserten ligger i dag fast inne på Meløy kommunes budsjett med kr. 100 000, og støttes også av lokalt næringsliv. - At ungdomskonserten har greid å skaffe så mye midler at arrangementet har blitt et fast årlig innslag i Meløy står det stor respekt av, sa ordfører Sigurd Stormo. 

 

Frivillighetsprisen 2021 

Vinneren av årets frivillighetspris er Eirik Holdal. Prisen fikk han for sitt enorme engasjement for å skape aktiviteter for barn og ungdom i Meløy. Frivillighetsprisen deles ut av Meløy Frivilligsentral, og den offisielle prisutdelingen var allerede gjennomført ved frivilligsentralen tidligere i år. 

Eirik Holdal er tildelt Frivillighetsprisen for 2021

Publisert: 01.04.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?