Du er her: Forside / Nyheter / Årets TV aksjon - Barn, ikke brud

Klar for årets TV-aksjon

Aksjonskomiteen i Meløy er klare for årets TV-aksjon "Barn, ikke brud".

Årets TV-aksjon «Barn, ikke brud» arrangeres søndag 24. oktober, og går spesifikt til Plan International sitt arbeid for å bekjempe barneekteskap i fem land der problemet er størst; Bangladesh, Nepal, Mali, Niger og Malawi.

Med inntektene fra årets TV-aksjon jobbe vil Plan International jobbe for å styrke, beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. Dette er spesielt viktig i en tid der koronakrisen har svekket jenters rettigheter ytterligere.

Digital aksjon i Meløy

I Meløy vil aksjonen også i år være digital, og det blir ikke gjennomført en dør-til-dør aksjon som tidligere.

-Også i år tenker vi nytt for å mobilisere til innsamling, og vi oppfordrer blant annet alle grendelagene i Meløy til å registrere seg med digitale bøsser, sier leder for den lokale aksjonskomiteen, Mette Bjørnvik.

Hver digital bøsse har sin egen unike nettadresse på spleis.no, som er utvikler av tjenesten. Registrering for å bli digital bøssebærer gjør man imidlertid på www.blimed.no.

Allerede nå er det mulig å opprette for grendelagene å opprette sin digitale bøsse, forteller Bjørnvik, men innsamlingen begynner først 8. oktober.

En oversikt over de digitale bøssene i Meløy vil bli presentert i Kulingen, på hjemmesiden til Meløy kommune, i Nærkanalen, og gjennom en SMS som går ut til alle innbyggerne i Meløy.

Giverstafett for bedrifter

For å mobilisere til innsamling ønsker aksjonskomiteen å utfordre bedriftene i Meløy til å bli med på en giverstafett, beløpet bestemmer bedriften selv.

Gjennom lenken www.giverstafett.no kan bedriftene gi sin gave til aksjonen, og samtidig utfordre andre bedrifter og organisasjoner.

Vi håper på stort engasjement også i år, og at mange registrerer seg med digitale bøsser, avslutter aksjonsleder i Meløy Mette Bjørnvik.

Kommunekomiteen i Meløy, består av Marte Barvik, Jim Helge Andersen, Randi Myrvang Næss og Mette Bjørnvik

Publisert: 22.09.2021