Du er her: Forside / Nyheter / Årets TV-aksjon

TV-aksjonen 2020

Bli med og støtt opp om årets TV-aksjon "Et hav av muligheter"

Mandag denne uken hadde kommunekomiteen for årets TV-aksjon «Et hav av muligheter» møte. Komiteen består av følgende medlemmer fra Formannskapet: Marthe Barvik, Ken Henry Solhaug, Per Hagbart Frøskeland og Mette Bjørnvik.

Skal bekjempe plast i havet

TV-aksjonen «Et hav av muligheter» går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet, og vil grunnet koronasituasjonen bli en digital innsamlingsaksjon.

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også menneskene. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota.

En annerledes TV-aksjon i år

-I år må vi grunnet korona tenke nytt for å mobilisere til innsamling, sier leder for den lokale aksjonskomiteen Mette Bjørnvik. Det vil derfor ikke bli gjennomført en dør-til-dør-aksjon som tidligere år. I år vil alle bøssene være digitale.

-Vi har derfor oppfordret alle grendelagene i Meløy til å registrere seg som digital bøssebærer. Hver eneste digitale bøsse vil ha sin egen unike nettadresse på Spleis, som er utvikler av tjenesten, sier Mette.

Fra 15. september er det mulig å opprette digitale bøsser, men selve innsamlingen begynner først 5. oktober. Opprettelse av digital bøsse skjer på www.blimed.no

En oversikt over de ulike digitale bøssene i Meløy vil bli presentert for innbyggerne gjennom lokalavisen Kulingen, Meløy kommune sine hjemmesider, Nærkanalen, og SMS sendt ut til alle innbyggerne.

Giverstafett for bedrifter

Også bedriftene i Meløy er oppfordret til å bidra til årets TV-aksjon. Gjennom lenken https://giverstafett.no/gi-gave kan bedriftene gi sin gave til aksjonen, og samtidig utfordre andre bedrifter og organisasjoner.

Felles ansvar

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfall systemer for mer enn 900 000 mennesker.

-Dette er et felles ansvar, sier leder for komiteen Mette Bjørnvik. -Vi håper at så mange som mulig vil bidra til årets aksjon, og vi vil også oppfordre barnehagene og skolene til å markere TV-aksjonen gjennom ulike tiltak.

TV-aksjonen går av stabelen 18. oktober, men det er mulig å gi til de digitale bøssene allerede 5. oktober.

Sist endret: 05.10.2020