Du er her: Forside / Nyheter / Barnehagene åpner igjen

Barnehagene åpner igjen

I neste uke åpner Meløybarnehagene igjen, med Bolga oppvekstsenter først ut.

Bolga oppvekstsenter åpner barnehagen for barn på mandag 20. april, med ordinære åpningstider. De øvrige barnehagene vil åpne for barna torsdag 23. april.

Redusert åpningstid for de fleste barnehagene

Barnehagene vil i en periode fremover ha redusert åpningstid. Dette for å ivareta smittevernreglene for barnehagene, styrke bemanningen i den tiden barna er i barnehagen, og for at alle barnegruppene skal ha faste voksne som følger dem gjennom hele dagen.  Vi vil fortløpende vurdere å utvide åpningstidene, og foresatte vil få informasjon direkte fra den enkelte barnehage dersom det blir endringer.

Barnehagene vil åpne torsdag 23. april og åpningstiden vil være klokken 08.30–15.30.

Levering og henting av barn

Meløy kommune ønsker at flest mulig av barna kan følges til porten, og hentes i porten så langt det er mulig og hensiktsmessig. Den enkelte barnehage vil gi videre føringer for dette. Dette for å unngå at for mange personer oppholder seg i barnehagelokalene samtidig.

Faste grupper

Barnehagene deler alle barna inn i faste grupper med faste ansatte. Disse gruppene skal være mest mulig fordelt på ulike rom i barnehagene, og på uteområdet. Barnehagene vil legge til rette for flere utegrupper, der dette lar seg gjøre.

Hygiene og smittevern

De viktigste tiltakene for å hindre smitte, er god og hyppig håndvask. Alle ansatte og barn må vaske hender når de kommer, før og etter måltid, etter stell og toalettbesøk, og når de går inn og ut av barnehagen. Hendene skal vaskes i minst 20 sekunder, og deretter tørkes med engangs papirhåndklær.

Barnehagene skal ha tilgjengelig antibac til bruk der ikke såpe og vann kan brukes, f.eks på tur utenfor barnehagen. Det vil da også bli brukt våtservietter for å vaske bort skitt før man bruker antibac.

Lekemiljøet inne og ute

Barnehagene må legge til rette lekemiljøet inne og ute, slik at vi kan ta nødvendige og realistiske smittevernhensyn. En del leker vil bli ryddet bort, særlig lekemateriell som er vanskelig å rengjøre, som tøyleker. Barna kan ikke ta med leker hjemmefra.

Soving

Alle barn som har behov for å sove i løpet av dagen, gjør dette ute i egen vogn der dette er praktisk mulig.

Måltid

Alle barn må ha spist frokost før de kommer i barnehagen. Barna må ha med egen matpakke til lunsj. Barna får servert drikke. Det vil ikke bli laget mat i barnehagene nå i starten. Barnehagene må prioritere at våre ansatte skal være mest mulig sammen med barna i lek og aktiviteter.

Utvidet fokus på renhold

Det vil være utvidet fokus på renhold av utsatte områder i barnehagen. I tillegg vil det bli hyppig vask av leker og overflater gjennom dagen. Rutiner og lokale renholdsplaner vil bli tilpasset den enkelte barnehage.

Sykdom og risikogrupper

Barn og ansatte som har luftveisplager, eller som er syke skal ikke være i barnehagen. Ved symptomer må barna bli hentet så raskt det lar seg gjøre, og være hjemme til de har vært symptomfrie i ett døgn.

Folkehelseinstituttet har laget en oversikt over hvilke personer som er i risikogrupper. Disse personene skal ikke komme i barnehagen.

Oversikt over risikogruppene finner du her.

Publisert: 17.04.2020