Du er her: Forside / Nyheter / Ber tilreisende ha lav terskel for testing

Ha lav terskel for testing

Ber tilreisende om å ha lav terskel for testing.

Sommeren står for døren, og mange planlegger i disse dager å reise hjem eller å reise på ferie. Økt mobilitet i samfunnet, og det at man gradvis åpner opp for mer sosial kontakt, øker sjansene for smittespredning på tvers av kommunegrensene.

For å unngå dette anbefaler vi alle tilreisende fra områder med mye smitte om å ha lav terskel for testing. Testen bør foretas 48 timer før ankomst og 72 timer etter ankomst.

Vi anbefaler også at tilreisende er ekstra oppmerksom å holde god avstand og har god handhygiene. Bruk gjerne munnbind dersom det er vanskelig å holde avstand.

Alle som utvikler symptomer må straks isolere seg, og kontakte nærmeste legekontor for testing.

Samtidig vil vi minne om viktigheten av at vi alle holder avstand og har ekstra fokus på håndhygiene gjennom sommeren. Dette må vi fortsette med inntil vi har fått vaksinert størstedelen av befolkningen.

Oversikt over nye nasjonale anbefalinger
Slik bestiller du time for testing

Publisert: 04.06.2021