Du er her: Forside / Nyheter / Betydningen av nye tiltak

Nye nasjonale tiltak

Nye nasjonale tiltak får betydning for enkelte av våre tjenester.

Regjeringen kunne i går torsdag 13. januar melde om lettelser i de nasjonale tiltakene knyttet til koronapandemien. Tiltakene gjelder fra midnatt, natt til fredag 14. januar, med unntak av tiltakene for barnehage, skole og SFO, som har gyldighet fra midnatt, natt til lørdag 15. januar.

For Meløy kommune vil endringene ha følgende betydning:

Barnehage, skole og SFO

Det er ikke lengre forskriftsfestet nasjonalt tiltaksnivå på gult i barnehager, barne- og ungdomsskoler og SFO. Barnehagene, skolene og SFO i Meløy kommune vil derfor være på grønt nivå fra mandag morgen den 17. januar.

Selv om tiltaksnivået endres fra gult til grønt vil det likevel fortsatt være krav til smittevernfaglig forsvarlig drift.

Meløy kommune følger smittesituasjonen tett, og vil justere tiltaksnivået i tråd med utviklingen. Det kan bli behov for jevnlig testing i skoler og barnehager dersom smittetrykket endrer seg.

Meløy fritidsbad

Meløy fritidsbad vil foreløpig være stengt fram til tirsdag 18. januar. Det vil da gjøres en ny vurdering i samråd med fungerende smittevernlege Kai Brynjar Hagen.  

Meløy bibliotek

Ut januar vil biblioteket være stengt på lørdager, med unntak av lørdag 21. januar hvor det er åpent for arrangementet "bamseovernatting". For øvrige dager er det vanlig åpningstid. Det er påbud om bruk av munnbind for besøkende.

Meløy rådhus

I tråd med nasjonale retningslinjer vil ansatte i Meløy kommune benytte seg av hjemmekontor. Dette gjelder fram til begynnelsen av februar, eller til nye nasjonale retningslinjer foreligger. Vi ber om at innbyggere som ønsker kontakt med våre ansatte benytter seg av epost eller telefon. Sentralbordet ved Meløy rådhus er åpent hele perioden, og tar imot telefoner som vanlig.

Arrangement og aktiviteter i regi av Meløy kommune

Alle arrangement og aktiviteter i regi av Meløy kommune vil følge gjeldende smittevernregler.

Oversikt over nye nasjonale tiltak finner du her.

Publisert: 14.01.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?