Du er her: Forside / Nyheter / Bodø kommune innfører strenge smitteverntiltak

Bodø kommune innfører strenge smitteverntiltak

Bodø kommune innfører strenge smitteverntiltak.

På grunn av pågående smitteutbrudd i Bodø, har Bodø kommune innført midlertidig forskrift om smitteverntiltak. Forskriften trer i kraft 26. februar 2021 kl. 00.00, og gjelder til og med fredag 5. mars 2021 kl. 24.00.

På en pressekonferanse kl. 18.00 i ettermiddag kunne ordfører Ida Pinnerød redegjøre for tiltakene i forskriften, deriblant stenging av idrettsanlegg, treningssentre, svømmehaller, badeland og spaanlegg. Det innføres også skjenkestopp i en uke.

Oversikt over tiltakene finner du her.

Les mer om situasjonen i Bodø her.

Ordfører Sigurd Stormo sier at Meløy kommune følger situasjonen tett. I et møte med alle Salten kommunene i ettermiddag er man blitt enige om å gå ut med følgende råd til innbyggerne:

• Unngå unødvendige reiser til Bodø
  • Ungdom og andre som reiser fra Bodø og hjem til sine hjemkommuner bør følge smittevernreglene som gjelder i Bodø
  • Det er anbefalt at man bruker munnbind dersom man reiser med offentlig transport inn og ut av Bodø

Meløy kommune anbefaler at innbyggerne gjør seg kjent med reglene som gjelder for Bodø, og at man følger gjeldende råd og anbefalinger.

Publisert: 26.02.2021