Du er her: Forside / Nyheter / Driftsproblemer med avløpet

Driftsproblemer med avløpet

Meløy kommune oppforder alle til å ikke kaste uvedkommede gjenstander i toalettet.

Vi har tidvis driftsproblemer med kommunale avløp. Ledningsnett går tett og vi må spyle/stake for å få avløpet i drift igjen.

Engangskluter
I forbindelse med spyling er vi blitt oppmerksom på at det blant annet er store mengder engangstuer i avløpet. Mye er av et materiale som ikke løser seg opp, og dette skaper store problemer når det fester seg i avløpsrørene.

Vi er også blitt kontaktet av vår entreprenør som tømmer septiktanker og avløpsrenseanlegg. De har hatt problemer med avvanningen i slambilen på grunn av at det kastes mye i avløpet som ikke hører hjemme der.

Ikke kast i toalettet
Gjenstander som ikke hører hjemme i avløpet skal ikke spyles ned i toalettet, og vi ber om at dere ikke kaster uvedkommende gjenstander i avløpet. Dette gjelder for eksempel bind, bleier, Q-tips, tekstiler, vaske- og rensekluter, engangsmopper, bleieinnlegg og lignende. Dette fører til driftsproblemer for renseanlegg og ledningsnett, som igjen kan gi driftsstans og tette avløp. I verste fall kan konsekvensen bli tilbakeslag i avløpsledningene, og kloakkvann inn i private kjellere.

Kjemikalier
Kjemikalier skal heller ikke tømmes i avløpet. White-spirit skaper for eksempel  problemer for avvanningsprosessen i slambilen. Kjemikalier kan du levere til Miljøstasjonen på Reipå.

Sist endret: 02.07.2018