Du er her: Forside / Nyheter / Ekspedisjon Meløy

2-dagers miniekspedisjon i Meløy

Bli med på en unik og eksklusiv miniekspedisjon

Er du mellom 15 og 20 år og lei av at alt skjer digitalt?

Nå har du en unik mulighet for å bli med på en eksklusiv 2-dagers miniekspedisjon. 20.-21. mars tar Rune Krogh fra Beyond Limits en liten gruppe ungdommer med på en miniekspedisjon på Glomfjellet. Rune er én av 34 sertifiserte internasjonale polar guider. Dette er den høyeste kompetansen en kan ha hva gjelder guiding i polare strøk, så dere er i trygge hender! Vi er utrolig heldig å ha han her i Meløy og kan lære av han.

Vi møtes på Glomfjellet 20. mars og går med fjellski og sekk/pulk mot Svalvann. Underveis lærer dere om navigeringsmetoder med gps og kompass. Ved Svalvann setter dere vinterleir. Dere lærer å bygge snøhuler og får innføring i å sette opp telt med tanke på vind og vær. De som vil, kan sove i snøhule og telt, men det vil også være mulig å overnatte i hytta. Etter etablering av leiren vil det være leirstemning og bålkos, samt en god dose tips og tricks for overlevelse ute på vinteren. Rune har garantert en masse spennende historier å fortelle fra turer han har vært på.

Etter en god natts søvn og frokost er det mulighet for isfiske. Kanskje det også er på sin plass med en ski- eller akekonkurranse før vi pakker ned leiren og starter på returen.

 

Det du trenger å ta med er: Varm sovepose, liggeunderlag, klær etter vær, sekk, spiseredskaper, termos, drikkeflaske, lunsj, snacks og ski.

Vi minner om at Meløy Utstyrssentral har et stort utvalg av turutstyr til utleie. Se listen her eller kontakt Meløy Bibliotek. Utleie til barn og unge under 18 år er gratis.

Beyond Limits stiller med:

  • 2 profesjonelle guider, pulker, telt, spader, primus, sikkerhetsutstyr (søkere, nødpeilsendere, satelittelefon), GPS, kompass, middag og frokost. De har også 6 par ski til utlån.

 

Egenandelen for denne unike miniekspedisjonen er kun 300kr. Dette er en tur man vanligvis betaler flere tusen kroner for å få oppleve. Det er mulighet for friplass.

Plassene fordeles etter først til mølla, og påmeldingen er bindende.

Påmeldingsfristen er 17. mars!

Klikk her for å komme til påmeldingsskjemaet.

Ekspedisjonen gjennomføres med forbehold for vær og eventuelle nye smitterestriksjoner.

Vi gleder oss til å se deg på en sosial, utfordrende og lærerik ekspedisjon.

Ta kontakt til fritidskonsulent Miriam Iversen (tlf. 95704900) eller kulturkonsulent Mette Haurum (tlf. 40167471) om du har spørsmål eller trenger friplass.

Mvh. Kulturkontoret og Beyond Limits

Publisert: 05.03.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?