Du er her: Forside / Nyheter / Ekte dugnad

Ekte dugnad

Vi ønsker å rette en stor takk til næringslivet for bistand med smittevernutstyr i forbindelse med koronakrisen.

En særlig stor takk ønsker vi å rette til Statkraft og Semek, sier virksomhetsleder ved Vall sykehjem, Frank Rendal. I forbindelse med koronautbruddet har han hatt ansvaret for å kartlegge behovet og bestille inn smittevernutstyr til bruk i helse- og omsorgstjenesten i Meløy kommune.

-Ved starten av koronautbruddet var det ganske kritisk, sier Frank. Særlig var handsprit en mangelvare og ganske umulig å få tak i hos våre vanlige leverandører. Gjennom Meløy Næringsforum fikk han tidlig sendt ut en forespørsel til det lokale næringslivet i Meløy for å høre om det var noen bedrifter som hadde smittevernutstyr å avse.

-Da var det at Fred Inge Kristensen ved Statkraft ganske raskt kom på banen, og tilbød seg å bidra med innkjøp av handsprit. -Gjennom avtale med Sintef Molab fikk vi levert 40 liter handsprit produsert her i Meløy, sier Frank. Handspriten var kjærkommen, særlig i hjemmetjenesten, men det ble også delt ut til skoler, legekontor, sykehjem og omsorgstjenesten generelt.

Også Semek tok kontakt etter henvendelsen fra Meløy kommune, og donerte 20 heldekkende vernedrakter som gave. -Disse har kommet godt med i arbeidet med smittetesting, sier Frank.

Polarplast som til vanlig produserer løsninger i plast og metall til industri og havbruk ønsket også å bidra, og utviklet tidlig en prototype på visir. -De klarte å levere oss 100 visirer på et tidspunkt der det var helt umulig å få tak i smittevernutstyr, sier Frank. -Visirene delte vi med tannhelsetjenesten, og vi har brukt alle. -Nå har vi heldigvis lykkes i å få tak i vernebriller som kan desinfiseres og dermed kan brukes flere ganger.

-Dette er ekte dugnad, sier konstituert kommunalsjef Helse- og velferd, Stein Laastad, som er veldig takknemlig for den hjelpen de fikk i en vanskelig situasjon.

– Vi som jobber innenfor helse- og velferdtjenesten i Meløy kommune ønsker å rette en stor, stor takk til alle sammen.

Sist endret: 28.04.2020