Du er her: Forside / Nyheter / Etterbruk og ombygging av Ørnes omsorgssenter

Etterbruk og ombygging av Ørnes omsorgssenter

Kommunestyret har vedtatt en ombygging av underetasjen ved tidligere Ørnes omsorgssenter.

I kommunestyremøtet torsdag 10. februar ble det i sak 6/22 vedtatt en ombygging av underetasjen ved gamle Ørnes omsorgssenter. 

Vedtaket ble blant annet gjort på bakgrunn av en mulighetsstudie for bygget utarbeidet av Norconsult på oppdrag fra Meløy kommune.  

En ombygging av underetasjen vil imøtekomme behovene for egnede lokaler for Hjemmetjenesten, Psykisk helse- og rustjenesten, samt for utviklingen av et dagsenter lavterskeltilbud.  

Øvrige deler av underetasjen skal ombygges og klargjøres for å dekke ulike arealbehov som blant annet lager og kontor tilknyttet vaktmestertjenesten i bygget. Det skal også etableres en carport for tjenestenes biler.  

Det var i budsjett og økonomiplan 2021-2024 vedtatt et investeringsbudsjett hvor ombygging av Ørnes sykehjem var lagt inn med en finansiering på totalt kr. 20.500.000. 

Det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelse på hva som skal skje videre med delen av bygget som kun har ett plan, og som vender opp mot Meløy helse- og velferdssenter. Inntil videre vil disse arealene anvendes til testsenter, vaksinasjon og beredskap så lenge det er behov i forbindelse med koronapandemien. 

Norconsults mulighetsstudie for ombygging og ny bruk av bygget kan du lese her. 

Sakspapirer fra kommunestyremøtet 10. februar finner du her.

Publisert: 22.02.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?