Du er her: Forside / Nyheter / Fallforebygging

Fallforebygging for eldre på Halsa.

Ergo- og fysioterapitjenesten i Meløy har startet opp gruppetrening for eldre i gymsalen på Halsa. Foreløpig er det en prøveperiode på seks uker, men det satses på å bli et fast tilbud.

Gode resultater
Tjenesten har flere års erfaring med en slik gruppe på Ørnes med gode tilbakemeldinger og resultater. De ansatte har lenge ønsket å gi dette tilbudet i en større del av kommunen og er veldig fornøyde med å ha kommet i gang på Halsa. Det er fysioterapeut Luna Visnes og ergoterapeut Heidi Edvindsen som har fått dette til og skal drive gruppen.

Styrke- og balanseøvelser
Treningen består av styrke- og balanseøvelser som skal virke forebyggende for å unngå fall og nedsatt funksjon. Deltagerne blir testet før og etter en treningsperiode for å se om dem har oppnådd en målbar bedring. Eldre som bor hjemme og ikke kommer seg så mye ut, står i fare for å bli svakere. Da øker også fallfaren. Jo eldre vi blir, jo viktigere er det å trene for kunne være mest mulig selvhjulpen.

Meld din interesse
Foreløpig er gruppen allerede fullsatt, men folk på Halsa og omegn må gjerne melde interesse om de ønsker å være med når det blir ledige plasser. Det gjør du gjøre ved å ringe Luna Visnes på mobil 954 47 228, eller

Sist endret: 17.06.2019