Du er her: Forside / Nyheter / First Lego League

Flott innsats på First Lego League

Flott innsats av Meløy elever på First Lego League.

Sist helg ble Saltenturneringen for First Lego League (FLL) gjennomført digitalt, der Meløy kommune stilte med lag fra både Reipå, Halsa og Spildra skole. Meløy har over år gjort det bra i FLL systemet, og var også i år ledende som vinner av to priser, og med flest deltakende lag i Saltenturneringen.

First Lego League Challenge er en kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, der målet er å inspirere deltakerne til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere.

Gjennom samfunnsaktuelle oppdrag jobber elevene med vitenskap og teknologi på nye og spennende måter og årets oppdrag var «RePLAY»: Hvordan kan man få flere mennesker til være aktive, og hvordan kan kreativitet motivere oss til å være mer aktive?

Lagene har jobbet med teamet i åtte uker, gjennom robotkjøring, forskning og profilering.

I Meløy får alle deltakerne i FLL tilbud om en grunnopplæring i programmering via Newton Meløy. I tillegg får lagene en oppfølgingsdag sammen med Newton Meløy hvor de jobber særskilt med robotkjøringen.

Saltenturneringen er den største FLL turneringen i Norge, og ble gjennomført digitalt lørdag 7. november. I år var det 32 påmeldte lag, der 8 av lagene var fra Meløy. Spildra skole stilte med tre lag, Halsa skole med tre lag og Reipå skole med to lag. I alt 7 av 8 lag fra Meløy ble rangert blant de 17 beste.

Spildra skole stakk av med to av prisene i turneringen:

  • Kjerneverdiprisen: Dream Team Spildra
  • Prosjektprisen 2. plass: Team Technic

Gratulerer så mye  til alle deltakerne!

Publisert: 13.11.2020

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?