Du er her: Forside / Nyheter / First lego league

5A og 5B på Spildra skole har i høst vært med på First Lego League.

 I 8 uker har de arbeidet med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering. Prosjektet i år har fått navnet «Masterpiece», og går ut på hvordan vi kan bruke teknologi til å formidle kunst, kultur og aktiviteter til andre mennesker.

Alt de har jobbet med ble presentert og vist frem under den regionale finalen i Bodø lørdag 11. november. Begge lag gjorde det svært godt, med flere nominasjoner og priser, og en 2. og 3. plass på robotkjøringa.

I tillegg til andreplass på robotkjøringa, vant Team SuperB førsteplass på prosjekt og forskning. Prosjektet deres går ut på viktigheten med å kunne svømme her vi bor, med vann og hav rundt oss. De har funnet ut at mange flyktninger som kommer til Norge ikke kan svømme, og er derfor mer utsatt for drukning. De bestemte seg for å lage en film som skulle vises på voksenopplæringa, for at flyktningene selv skulle se og forstå viktigheten med å kunne svømme, og derfor få lyst til å lære seg det.

Team SuperB havnet til slutt som nummer to sammenlagt av tjuefire lag. Kun slått av et lag bestående av 15-åringer. Det betyr at de skal representere Salten i den Skandinaviske finalen som går av stabelen på Mo 1.-3. desember. Her vil rundt 700 deltakere være til stede, i tillegg til veiledere, reiseledere, foreldre og bedrifter som sponser First Lego League. Nå starter videreutviklingen av prosjektet, og elevene har allerede klart for seg hva det skal være. De ønsker å få laget fine stolper, der det er en QR-kode som lenker direkte til filmen de har laget. Disse stolpene vil de skal settes ut på badeplasser rundt om i Meløy kommune, slik at flyktninger og andre som er redde for vann, eller av andre grunner ikke kan svømme, skal kunne se hvorfor det er så viktig.

Som elevene selv sier: Lær deg å svømme, svømming redder liv!

Publisert: 15.11.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?