Du er her: Forside / Nyheter / Fleksibel fakturering

Vi tilbyr nå fleksibel fakturering

Fleksibel fakturering og a-konto for målt forbruk.

Fleksibel fakturering

Vi tilbyr fleksibel fakturering av kommunale avgifter. Standarden er to terminer i året, med fakturering i mars og september. Men de som ønsker det kan nå få delt de kommunale avgiftene i tertial, kvartal eller månedlig faktura.

Betingelsen for å få delt opp i månedlig faktura er at du mottar faktura elektronisk. Du må da ha avtale om eFaktura eller helst eFaktura + AvtaleGiro.  Dette ordner du selv i nettbanken din.

A konto for målt forbruk

Tilbudet om månedlig fakturering har fått konsekvenser for fakturering av målt forbruk.

Å lese av vannmålerne hver måned slik at det blir beregnet faktisk forbruk hver måned er ikke gjennomførbart. Derfor har vi innføre a konto fakturering av forbruksgebyrene for de som har installert vannmåler.

Tidligere hadde vi avlesing av vannmåler to ganger i året, slik at de som har vannmåler betalte forbruksgebyr for faktisk forbruk, etterskuddsvis.

Gjennom den nye a konto ordningen beregner systemet automatisk neste års forbruk, på bakgrunn tidligere forbruk. Dette beregnede forbruket fordeles alt etter hvor mange terminer den enkelte avtale har. Slik får den enkelte delt opp sine avgifter i ønsket antall terminer.

Alle vannmålere skal nå leses av en gang årlig, i desember. Oppgjør for forrige års innbetalte a konto mot det som faktisk er forbrukt, kommer på første faktura i påfølgende år.

Sist endret: 02.05.2019