Du er her: Forside / Nyheter / Folkehelsa i Meløy 2020

Folkehelsa i Meløy 2020

Kunnskapsoversikten "Folkehelsa i Meløy 2020" ble i går presentert for et samlet kommunestyre.

I kommunestyret torsdag 10. september ble kunnskapsoversikten «Folkehelsa i Meløy 2020» presentert for politikerne ved folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen.

Kunnskapsoversikten baserer seg på offentlig statistikk fra Statistisk Sentralbyrå, tall fra Folkehelseinstituttet, Ungdata undersøkelsen gjennomført i Meløy i 2019 og Fylkeshelse undersøkelsen gjennomført sist vinter.

En bredt sammensatt arbeidsgruppe har under ledelse av folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen gått gjennom tallmaterialet og har hentet ut utvalgte tall for Meløy.

Kunnskapsoversikten identifiserer de viktigste folkehelseutfordringene i Meløy, og vurderer konsekvenser og årsaksforhold. Meløy kommune vil nå bruke kunnskapen aktivt som grunnlag for arbeidet med kommunal planstrategi, og videre folkehelsearbeid.

Kunnskapsoversikten baserer seg på tallmateriale for de siste fire årene, fra 2016-2019, og viser status og utviklingstendenser for Meløy.

Følgende betegnes som hovedutfordringer for folkehelsen i Meløy:

• Lavt utdanningsnivå og utfordringer med rekruttering av personell med nødvendig kompetanse
  •  Utenforskap – unge som står utenfor jobb, skole og aktiviteter
  • Ensomhet i alle aldre
  • Overvekt og fedme hos ungdom
  • Manglende sosiale møteplasser og fysiske lavterskel tilbud i nærmiljøene
  • Økning i antall anmeldelser av vold og mishandling

- Dokumentet gir oss kunnskap om hvor vi bør rette fokus for det videre arbeidet vårt, sier folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen. Nå vil kunnskapsgrunnlaget bli tatt med i det videre arbeidet med revidering av samfunnsplan og utarbeidelsen av oppvekstplan i Meløy kommune.

Planarbeidet starter høsten 2020.

Her finner du kunnskapsoversikten "Folkehelsa i Meløy"

Sist endret: 11.09.2020