Du er her: Forside / Nyheter / Forbereder seg på å ta imot flyktninger

Forbereder seg på å ta imot flyktninger

Meløy kommune forbereder seg på å ta imot flytninger.

Meløy kommune har denne uken gitt tilbakemelding til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) at kommunen i første omgang kan bosette 50 flyktninger. Dette etter at formannskapet i en uttalelse fra 2. mars, ba kommunedirektøren om å forberede mottak av krigsflyktninger.

-Dette vil være en start, men vi planlegger for å kunne ta imot flere dersom det blir nødvendig gitt utviklingen av flyktningestrømmen i tilknytning til krigen i Ukraina, sier ordfører Sigurd Stormo.

Meløy kommune har satt i gang en kartlegging av tilgjengelige boliger i kommunen i samarbeid med Meløy Frivilligsentral. Kommunedirektør Adelheid B. Kristiansen har etablert en tverrfaglig innsatsgruppe for å følge opp dem som nå kommer gjennom egenbosetning til familie og venner, samt dem som senere skal bosettes. Innsatsgruppen involverer blant annet helsesøstertjenesten, PPT og NAV.

Meløy kommune vil ha en løpende dialog med lokal politimyndighet slik at man får ivaretatt de som kommer til kommunen på en ordentlig måte.

-Det er gledelig å se et så stort engasjement i vår kommune for å ta imot flyktninger og hjelpe dem som er på flukt, sier Stormo. – Også grendelagene og næringslivet i Meløy har engasjert seg og gitt beskjed om at de vil stille opp.

Publisert: 17.03.2022