Du er her: Forside / Nyheter / Formannskapet på befaring i Meløy helse- og velferdsenter

Formannskapet på befaring

Torsdag 30. januar kunne Formannskapet ikle seg hjelmer og bli med på befaring i nye Meløy helse- og velferdssenter.

Sammen med prosjektleder Frank Holter, og prosjektleder Tore Vold fra HENT fikk Formannskapet en omvisning på bygget og informasjon om status så langt.

Overtakelse i november 2020

Byggearbeidet, som startet opp i oktober 2018, er forventet avsluttet i midten av mai 2020 med påfølgende testperiode fram mot sommeren. Bygget på 6570 m2 skal erstatte dagens Ørnes sykehjem, og inneholder 44 sykehjemsplasser, 8 omsorgsleiligheter, legesenter, døgnbemannet legevakt, og kontorer og treningsrom for fysioterapi- og ergoterapitjenesten.

60 mann i sving

Det er rundt 60 personer som jobber på anlegget til enhver tid, derav flere lokale underleverandører. Ifølge Tore Vold har samarbeidet vært svært godt, og de ligger godt an i forhold til framdriftsplan og budsjett. I disse dager holder de blant annet på med malearbeid, elektrisk arbeid og innsetting av innvendige dører. Arbeidet med å montere utvendig rekkverk og utvendige dører starter rundt uke 13. Rekkverket rundt balkongene blir i sotet glass slik at også sengeliggende beboere kan nyte godt av den vakre utsikten.

Utsmykking en viktig del av arbeidet

Samtidig som innvendige flater begynner å bli ferdige har Meløy kommune startet arbeidet med å planlegge utsmykking av enkelte rom i bygget. Her er tekstilkunstner Ingunn Milly Hansen innleid som konsulent. Hun har tidligere vært engasjert som kunstkonsulent blant annet for Nordlandssykeshuset og Bodø videregående skole.

- Det er viktig for oss å kunne lage en utsmykning som fungerer for alle brukere av bygget, både beboere, pårørende og ansatte, sier prosjektleder Frank Holter.  -Kunstkonsulenten vil, i samarbeid med en nedsatt arbeidsgruppe fra Meløy kommune, lage en plan for utsmykkingen, både med hensyn til tema, fargebruk og aktuelle kunstnere. Aktuelle rom vil være seremonirommet, kafeen og trappegangene, sier han.

Imponert ordfører

Leder for Formannskapet, ordfører Sigurd Stormo er imponert over framdriften og kvaliteten på jobben som er gjort så langt, og fremhever samtidig det gode samarbeidet med HENT.  - Med et budsjett på rundt 275 millioner kroner er dette det dyreste byggeprosjektet så langt i Meløy, sier han.   – Det ferdige bygget kommer til å ha stor betydning for Meløy samfunnet, og dagen vi tar det i bruk vil bli stående som en milepæl for arbeidet innen helse- og velferdsektoren. Bygget er med på å sette en ny standard for de tjenestene vi leverer, og vi gleder oss til å kunne ta det i bruk.

Meløy kommune planlegger overtakelse av bygget 1. november 2020.

Sist endret: 30.01.2020