Du er her: Forside / Nyheter / Første tiltak på plass

Lokal netthandel første tiltak

Nå skal det bli lett å handle lokalt på nett.

Koronakrisen velter inn over lokale handels- og reiselivsbedrifter, og nå gjør Beredskapsrådet for næringslivet sitt første tiltak og investering: det skal bli lett å handle lokalt, på nett – og få varene kjørt hjem til seg.

- Dette er det første direkte tiltaket fra Beredskapsrådet, og vi mener det er et viktig tiltak. Vi ser at det nå er en økt bevissthet rundt det å handle lokalt i Meløy, og vi ønsker å gjøre vårt for å styrke fokuset på dette. Derfor kommer tiltaket.

Tiltak 1: lokal netthandel

Ordfører Sigurd Stormo har nettopp avsluttet det fjerde møtet i Beredskapsrådet for næringslivet i Meløy. I de tre første var selve etableringen av rådet, og kartlegging av situasjonen i næringslivet, på agendaen. I dag, fredag, kom altså det første tiltaket.

- Når påsken begynner, lanserer vi en helt ny nettside, en egen handelsportal for bedrifter i Meløy som kan levere varer og tjenester i denne tiden, bekrefter Liv Toril Pettersen i rådet.

- Denne portalen skal markedsføre butikker og serveringssteder og andre, og gjøre det lett for kundene å komme i kontakt med butikkene og kjøpe varer, på nett. Så kan det avtales med butikken å få varene levert hjem på trappa. Vi ser at dette også gjøres i mange byer, og vi tror det kan gi økt, lokal netthandel i Meløy, og økt omsetning i butikkene.

Tar hele regningen

Lokale og nasjonale Korona-restriksjoner har rammet handelsnæringen knallhardt, med nær full stans i kundetilstrømming, og kraftig omsetningssvikt. Meløy Næringsforum har nå tatt på seg å få etablert handelsportalen, og invitere flere titalls butikker til å presentere seg der. Så avtaler altså den enkelte bedrift betalingsløsning og hjem-transport direkte med sin kunde.

- Det er viktig at dette blir likt for alle som vil være med, mener ordfører Sigurd.
- Derfor har vi bestemt at Meløy Utvikling KF dekker alle etableringskostnader og alle utgifter på driften det første året. Til dette brukes midler som kommunestyret tidligere har bevilget til styrking av handels- og servicenæringene. Det er dermed Meløy kommune, Meløy Utvikling KF og Meløy Næringsforum som står samlet bak tiltaket.

- Siden dette dreier seg om å styrke lokal handel, er vi også fornøyd med at en lokal leverandør leverer nettsideløsningen, nemlig Ny Næring AS, forteller Liv Toril.

Lansering: kjapt

Det er krisetider, og ting må skje raskt. Byggingen av den nye handelsportalen på nett begynner umiddelbart, med tanke på lansering før påsken setter inn for alvor. Nå skal det lages logo og innhold, rekrutteres medlemsbedrifter, samles informasjon og markedsføres.

- Meløy Næringsforum får ansvaret for dette prosjektet, og vi har tror på at det vil gjøre det lettere å handle lokalt i enn tid som er svært krevende for alle, understreker Liv Toril.

Tekst og foto: Ny Næring AS

Sist endret: 31.03.2020