Du er her: Forside / Nyheter / Fortsetter arbeidet med Stia badeplass

Fortsetter arbeidet med Stia badeplass

Fortsetter arbeidet med å gjøre Stia badeplass tilgjengelig for alle

Meløy kommune har i vinter mottatt tilskudd fra Miljødirektoratet for å videreføre arbeidet med å gjøre Stia badeplass tilgjengelig for alle.

Stia strandområde er kommunens mest besøkte badeplass, og ble i 2018 godkjent av Miljødirektoratet som statlig sikret friluftsområde. Med det har Meløy kommune forpliktet seg til å drifte, og ha tilsyn med området.

-Samme år som området ble statlig sikret satte Meløy kommune i gang et arbeid for å utvikle Stia som et sted for lek, aktiviteter og rekreasjon, og for å gjøre Stia tilgjengelig for alle gjennom hele året, forteller folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen.

Så langt er det etablert en asfaltert gangvei ned til strandområdet, og satt opp et handicapvennlig toalett. På parkeringsplassen er det merket og skiltet to parkeringsplasser for personer med funksjonsnedsettelser.

-I løpet av høsten vil vi sette opp permanente bord og benker på rasteplassen som ligger langs veien ned til stranden, og nede på stranden blir det etablert et oppholdsareal med fast dekke tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser, sier leder for folkehelse og kultur, Grete H. Stenersen. -Vi ser også på løsninger for at personer i rullestol skal kunne komme seg ned til vannet.  Målet er at Stia badeplass skal bli en attraktiv og tilgjengelig møteplass for alle.

Arbeidsgruppen håper også å få på plass en strandvolleyballbane på stranden, og på parkeringsplassen vil det bli satt opp sykkelstativ, og skilttavle med informasjon om området. Utviklingen av området har skjedd i nært samarbeid med Eldrerådet, rådet for personer med funksjonsnedsettelser og Reipå grendelag.

Prosjektet Stia for alle har totalt en kostnadsramme på rundt 2,5 millioner kroner, og er finansiert gjennom tilskudd fra Miljødirektoratet, støtte fra Nordenfjeldske Bykreditts Stiftelse, og kommunale midler.

Publisert: 13.04.2021