Du er her: Forside / Nyheter / Friluftsskolen

3 dager med Friluftsskole i vinterferien over

Se hvordan barna hadde det på Friluftsskolen

1.-3. mars var 22 i aldergruppen 4.-7. klasse samlet til tre innholdsrike dager med Friluftsskole.

Sammen med Rune og Amanda fra Beyond Limits, og Mette og Miriam fra Kulturkontoret, har barna fått boltre seg i all slags vær og vind med mange gøyale og lærerike aktiviteter.

Første dag reiste alle med buss til Novika. Her grillet vi pølser på bål, utforsket grottene og rappellerte. Vi lærte om sikkerhet i grotter og helleristninger, og barna fikk til og med heise hverandre opp i trær! Tøffe barn deltok på tøffe aktiviteter – og selv om været var utfordrende var barna alltid blide!

De to neste dagene ble tilbrakt ved skihytta i Spilderdalen. Dag to fikk barna en innføring i hvordan man setter opp telt på vinterstid, med særlig fokus på sikkerhet. Rune, som er én av 34 internasjonale sertifiserte polarguider, delte mye av sine erfaringer og fortalte til barnas store forundring om bjørner, polferder og andre spennende historier. Barna fikk også en innføring i hva man gjør dersom noen blir skadet.  Etter lunsjen, som ble tilbrakt inne på skihytta grunnet det kalde været, deltok barna på quiz og kreativiteten og konkurranseinstinktet var skyhøyt! På bål og primus ble det laget deilig banan med smeltet sjokolade og grønnsakssuppe.

Dag 3 fikk vi snø! Første del av dagen fikk barna lage egne kart, for så å gjemme gjenstander på området og få andre til å lete etter dem. Rune gav en innføring i hvordan man bruker kart og kompass, mens Amanda utførte 50-leken med barna – i snøstorm! Det ble grillet pølser og marshmallows til lunsj, som barna fikk nyte inne i varmen. Etter lunsj delte vi oss inn i fire grupper og gikk gruppevis opp til Barfjellet hvor vi gjennomførte 12 poster med quiz om allemannsretten. Alle barna gjennomførte suverent, og selv i det kalde været ble hver og én av oss varm og svett av den lange turen! Løping og rulling var metoden for å komme seg fortest mulig ned.

Takk til Beyond Limits som har stått for planleggingen og utføringen av alle aktivitetene.

Og tusen takk til alle dere flotte barn som deltok på Friluftsskolen! Vi håper på å se dere alle sammen igjen på Sommerleiren i sommer og Friluftsskolen til høsten.

 

Publisert: 08.03.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?