Du er her: Forside / Nyheter / GamerSpace nytt tilbud

GamerSpace

GamerSpace er et nytt ukentlig tilbud på Meløy bibliotek

Onsdag denne uken går Meløy bibliotek i gang med sitt nye tilbud «GamerSpace». Her kan spilleglad ungdom møtes for å spille ulike typer konsollspill, og analoge brettspill. Etter hvert vil tilbudet også bli utvidet med spill for VR briller. Tilbudet er kommet i gang med støtte fra Barne- og ungdomsdirektoratet.

På ungdommenes premisser

Leder for Meløy bibliotek, Kerstin Gierlich, har lenge hatt ønske å lage en møteplass på ungdommens premisser. Ideen til GamerSpace kom etter samtaler med Meløy ungdomsråd, og med barn og ungdom som allerede er brukere av biblioteket. -Vi har også hatt en idetavle godt synlig på biblioteket, hvor barna kunne henge opp lapper med sine ønsker, forteller Gierlich.

 Det ble fort tydelig at ungdommene ønsker et sted å være, som ikke er voksenstyrt og som ikke stiller krav til påmelding eller aktivitet.

-Biblioteklokalene er ypperlige å bruke som møteplass for ungdom. Her kan de bare henge, alene eller sammen med andre, og det er ingen krav til at de skal spille eller være aktive på noe måte, sier Gierlich.

Ukentlig tilbud

Tilbudet er gratis, og vil være åpent onsdager etter bibliotekets ordinære åpningstid.  Dersom noen ønsker det, kan de gjerne ta med sin egen Switch eller lignende.

Tilbudet har følgende åpningstider:

  • Barn t.o.m. 7. klasse kl. 16:30-18:30
  • Ungdom fra og med 8. trinn kl. 19:00-23:00

Les mer om tilbudet her.

Publisert: 07.02.2023

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?