Du er her: Forside / Nyheter / Gjør deg kjent med anbefalinger og regler

Gjør deg kjent med regler og anbefalinger

Nå er det ekstra viktig at alle gjør seg kjent med gjeldende smittevernsregler og anbefalinger.

Vi er nå lagt bak oss den første uka med forsterkede smitteverntiltak for Salten, og i Meløy er situasjonen fremdeles rolig uten noen nye smittetilfeller.

Meløy kommune har i dag deltatt i et ekstraordinært beredskapsmøte i regi av Statsforvalteren i Nordland, med representanter fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og øvrige Nordlandskommuner til stede. Der ble det blant annet diskutert utfordringer rundt den kommende påskeferien, og hvordan man kan få en felles forståelse av hvordan regler og anbefalinger skal praktiseres. I starten av neste uke vil Statsforvalteren komme med sine anbefalinger.

-På grunn av den ustabile smittesituasjonen i Norge, der smittetallene har gått kraftig opp de siste ukene, er det viktig at alle begrenser reisevirksomheten, og holder seg mest mulig hjemme i påsken, sier ordfører Sigurd Stormo.

Selv om reiser til fritidseiendommer i Norge ikke anses som nødvendige, kan folk likevel dra på hytta i påsken hvis de tar ekstra smittevernhensyn.

Dette er regjeringens regler og anbefalingene for reiser til hytte og fritidseiendommer, og som er gjeldende for hele landet:

• Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk og test deg så snart som mulig hvis du tror du er smittet med covid-19
  • Unngå unødvendige reiser i Norge
  • Reiser til egen fritidseiendom kan likevel gjennomføres dersom du er særlig påpasselig med smittevern underveis og på feriestedet. Reis da med de du bor med eller tilsvarende nære.
  • Gjør innkjøpene i egen hjemkommune
  • Hold avstand til lokalbefolkningen der du har fritidseiendom, og hold avstand til hyttenaboene
  • Hvis du reiser til en kommune med mindre strenge tiltak enn hjemkommunen din, bør du som hovedregel følge anbefalingene som gjelder din hjemkommune.
  • Hvis du er i karantene, eller venter på testsvar bør du ikke reise på påskeferie, heller ikke på egen hytte
  • Hold deg hjemme dersom du er syk
  • Er du på hytta og blir syk, bør du reise hjem. Hvis du blir ringt opp, og satt i karantene bør du dra hjem.
  • Dersom ubetjente hytter skal benyttes, bør det være mulig å reservere på forhånd, slik at ikke flere husstander er der samtidig
  • Dersom hytter ligger vanskelig tilgjengelig, og behov for helsehjelp og mulighet for karantene/ testing kan medføre utfordringer for lokale helsemyndigheter, bør det vurderes om slike hytter bør anbefales stengt.

Her finner du regjeringens regler og anbefalinger for påsken

-Med den ustabile smittesituasjonen i Norge og også i Salten de siste ukene, er det viktig at alle tar i et ekstra tak og følger de regler og anbefalinger som er gitt fra myndighetene og kommunen til enhver tid, sier ordfører Sigurd Stormo.

Siden fredag 12. mars er innbyggerne i Meløy pålagt fra regjeringen å følge tiltakene som ligger i Covid-19 forskriftens kapittel 5C. Disse er gjeldende helt fram til 11. april.

Her får du en oversikt over tiltakene som gjelder for Meløy fram til 11. april.

Publisert: 19.03.2021