Du er her: Forside / Nyheter / Glomfjord vannverk

Prøvedrift av Glomfjord vannverk

Nå er nye Glomfjord vannverk satt i prøvedrift.

Fredag 29. mai kunne Meløy kommune overta driften av nye Glomfjord vannverk. Det vil i første omgang dreie seg om prøvedrift i ett år, før den endelige overtakelsen finner sted.

Trygg og sikker vannforsyning til hele Glomfjord

Det nye vannverket som stod ferdig 15.05 har to rensetrinn og to høydebasseng. Bassengene rommer 1100 m3 per basseng, og kan ved eventuelle tekniske problemer forsyne hele Glomfjord med vann i inntil fire dager. Vannverket har også to rensetrinn og kan levere rent vann selv om ett av rensetrinnene ikke skulle fungere.

- Arbeidet ble gjort fordi vi hadde tre gamle vannbehandlingsanlegg som leverte vann til tre forskjellige områder i Glomfjord, sier prosjektleder ved Meløy kommune, Rune Severinsen. -Nå er det ett vannverk for hele Glomfjord. Det nye vannverket vil bety trygg og sikker vannforsyning til hele Glomfjord.

Planlegger betydelige investeringer

Meløy kommune har i dag seks kommunale vannverk, som til sammen forsyner 90% av befolkningen. Det er en hovedmålsetning for Meløy kommune at alle abonnenter skal ha nok vann, godt vann og en sikker vannforsyning.

I hovedplan vann som gjelder for perioden 2019-2030 er det en uttalt målsetning at alle godkjenningspliktige vannverk skal være plangodkjent i løpet av planperioden. Godkjenningsmyndigheten ligger nå hos Mattilsynet.

For å nå målsetningene planlegger Meløy kommune betydelige investeringer i løpet av den neste tiårs perioden. Nye Glomfjord vannverk er bare ett av flere store prosjekt som skal bidra til å sikre at alle abonnentene i Meløy har en god og sikker vannforsyning.

Hovedentreprenør for prosjektet har vært Inrigo AS, med flere lokale underleverandører deriblant Halsa Bygg, Meløy Energi, Meløy Elektro, Hansen Maskin og Transport og Reipå Knuseri.

Sist endret: 03.06.2020