Du er her: Forside / Nyheter / gradvis åpning av Meløysamfunnet

Gradvis åpning av Meløysamfunnet

Vi står nå ovenfor en gradvis åpning av Meløysamfunnet, sier kommunedirektør Adelheid B. Kristiansen.

Når regjeringen nå har besluttet en gradvis åpning av samfunnet, med barnehager, skoler og en del helserettede tjenester først ut, er det veldig viktig at vi følger de råd og retningslinjer som gjelder for smittevern, sier kommunedirektør Adelheid B. Kristiansen. -Vi må nok belage oss på at strenge smitteverntiltak vil følge oss i lang tid framover, forsetter hun.

Opphevet hytteforbud

Fra 20. april opphever regjeringen forbudet mot å overnatte på hytta. Men det er fremdeles en nasjonal anbefaling at man skal unngå fritidsreiser i størst mulig grad. –Det vil nå være mulig å overnatte på hytta, sier Adelheid, men krisestaben i Meløy ønsker å anmode hytteeiere om kun å gjennomføre opphold på hytta som er strengt nødvendige. Dette gjelder særlig de som har hytte i en annen kommune enn bostedskommunen.

Gradvis åpning av helsefaglige virksomheter

Mange helsefaglige virksomheter med en-til-en kontakt, som fysioterapeuter og psykologier har den siste måneden ikke hatt anledning til å utføre sine tjenester. Nå melder regjeringen om at disse virksomhetene kan drive mer som vanlig dersom forskriftsfestede krav om smittevern følges. Her utarbeider Folkehelseinstituttet bransjestandarder for smittevern.

- I Meløy er vi i gang med å planlegge en forsiktig oppstart av disse tjenestene fra 20. april. Både fysioterapi og psykolog vil derfor ta opp igjen arbeidet med en-til en kontakt i løpet av neste uke, sier kommunedirektøren.

Igjen mulig å få klippet håret

27. april kan tjenester som frisører og hudpleiere igjen åpne for kunder dersom nødvendige smitteverntiltak er på plass. - Også her er det utviklet bransjestandarder for smittevern i samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og de ulike bransjene, sier Adelheid.

Viktig at vi overholder smitteverntiltakene videre framover

For å kunne lempe på enkelte tiltak, er det særlig viktig at vi er ekstra flinke å overholde andre tiltak.

-Det er summen av tiltakene som skal hjelpe oss å forhindre stor smittespredning i Meløysamfunnet, sier kommunedirektør Adelheid B. Kristiansen. –Og dette skal vi klare i fellesskap. Vask derfor hendene ofte og grundig, hold avstand til hverandre og bli hjemme dersom du har influensasymptomer.

Sist endret: 17.04.2020