Du er her: Forside / Nyheter / Heim te jul

Heim te jul!

Tips til deg som reiser hjem til en annerledes julefeiring i Meløy.

Selv om det er anbefalt å unngå unødvendige reiser innenlands, er julefeiring med sine nærmeste en nødvendighet for mange. Myndighetene har derfor gitt klarsignal for at studenter og andre kan reise hjem til jul. Det er vi glade for.

For å være på den sikre siden tilbyr Meløy kommune testing til alle som kommer hjem. Det beste er å ta en koronatest 4-5 dager etter hjemkomst. For å bestille time for testing, tar du kontakt med legekontoret på ditt hjemsted per telefon. Testen bør du bestille før du reiser hjem til Meløy.

Tips til deg som skal reise hjem:

Dersom du kommer reisende til Meløy fra et område med høy smitte ber vi om at du tar følgende forhåndsregler:

• Før avreise
    • Begrens antallet sosiale kontakter ukene før avreise.
    • Dersom du har luftveissymptomer bør du teste deg, og utsette reisen til Meløy til du får en negativ test
    • Dersom du er i karantene, kan du ikke reise hjem før karantenetiden er utløpt.

• Etter ankomst og i ti dager framover
    • Begrens antall nærkontakter
    • Hold to meters avstand til personer i risikogruppen
    • Vær særlig nøye med hånd- og hoste hygiene
    • Vær særlig oppmerksom på symptomer
    • Ha lav terskel for testing.

Er du student og skal ta vakter innenfor helsesektoren?

Dersom du kommer reisende fra et område i Norge med mye smitte, og planlegger å ta vakter innenfor helsesektoren mens du er hjemme på juleferie, må du ta en koronatest 6-7 dager etter ankomst til Meløy. Du kan ikke begynne å jobbe før negativt testsvar foreligger.

Slik bestiller du time for testing:

For å bestille time for testing tar du kontakt med legekontoret på ditt hjemsted per telefon. Testen bør du bestille før du reiser hjem til Meløy. Det vil være mulig å ta koronatest ved alle tre legekontorene i Meløy fram til og med 23. desember.

I juleuken er det mulig å ta koronatest ved Glomfjord legekontor. Kontoret har åpent kl. 10.00-14.00 i perioden mandag 28. desember til og med onsdag 30. desember.

• Ørnes legekontor telefon 75 71 06 00
  • Glomfjord legekontor telefon 75 71 01 00