Du er her: Forside / Nyheter / Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom

Meløy kommune oppretter helsestasjon for ungdom.

Meløy kommune vil fra høsten 2020 kunne tilby en egen helsestasjon for ungdom. Helsestasjonen vil ha åpent en dag hver uke fra kl. 14.30-17.00, og bytte på å ha kontorsted på henholdsvis Enga skole og Ørnes legekontor.

Det er helsesykepleierne Kristine Küspert og Siv Heidi Griegel som nå jobber for å utforme tilbudet, og som vil være fagpersonene tilknyttet helsestasjonen. -I tillegg vil vi ha et nært samarbeid med de øvrige helsetjenestene, sier Kristine.

Et etterlengtet tilbud

En helsestasjon for ungdom som kan ha åpent på ettermiddagstid har lenge vært signalisert som et savn av ungdommene i Meløy. -Vi har vært i møte med Meløy ungdomsråd og hørt med dem hva ungdommene ønsker, og hvilke behov de har. Nå tar de to helsesykepleierne med seg innspillene videre når de planlegger aktuelt innhold på temakvelder og lignende. -Vi er også blitt utfordret av ungdommene om å være i digitale kanaler som Snap Chat og TikTok, forteller Kristine. -Her gjør vi nå en vurdering av hva vi kan få til.

Det nye tilbudet skal være et tillegg til skolehelsetjenesten. Med nye åpningstider håper Kristine og Siw Heidi å nå ut til en bredere gruppe av ungdommer. -Med åpen helsestasjon på ettermiddagen kan vi nå ut til andre ungdomsgrupper enn de vi møter på skolene til vanlig, sier Kristine. -Det kan være lærlinger, og eller ungdommer som er i jobb eller lignende.

Lavterskeltilbud

Helsestasjonen vil være et lavterskeltilbud, der ungdommene ikke trenger å bestille time. -Her kan man droppe innom ved behov, sier Kristine. En viktig del av arbeidet vil blant annet være å tilby informasjon om prevensjon, og veiledning innen seksuell helse og psykisk helse.

-Målgruppa vår vil være ungdom i alderen 13-23 år, avslutter Kristine.

Etter planen skal helsestasjonen for ungdom være i drift fra 25. august.

Sist endret: 02.07.2020