Du er her: Forside / Nyheter / Henter seg ny kunnskap

Henter seg ny kunnskap

Skal kartlegge situasjonen for næringslivet i Meløy i forbindelse med koronautbruddet.

Det nye Beredskapsrådet for næringslivet gjennomfører nå sin egen spørreundersøkelse blant bedriftene i Meløy. ‘Hvor ille er dere rammet? Har dere betalingsproblemer? Hvilke tiltak vil hjelpe?’ er blant spørsmålene.

- Det stemmer at dette er en situasjon der vi er veldig avhengig av statlige tiltak. Men, samtidig skal lokale virksomheter vite at vi gjør alt som står i vår makt for å hjelpe, sier Meløyordfører Sigurd Stormo.

Fra starten av denne uken har han fått laget en beskrivelse av oppgaver og fullmakter for det helt nye Beredskapsrådet for næringslivet i Meløy. Og har begynt på en egen handlingsplan.

Oversikt først

- Aller først gjennomfører vi en rask spørreundersøkelse med kort svarfrist, opplyser han. - For å kunne foreslå tiltak overfor ulike myndigheter, er det viktig at vi først skaffer oss kunnskap og oversikt om hvordan korona-utbruddet påvirker næringslivet, understreker Liv Toril Pettersen, som også er medlem i rådet.

- Undersøkelsen sendes ut med dataverktøyet Google Form, og tar bare 3-5 minutter å gjennomføre for lederen i den enkelte bedrift. På grunn av situasjonen setter vi svarfristen til allerede i morgen kveld, 24. mars, klokka 20.00, sier Liv Toril. Lederne bes om å beskrive hvilke konsekvenser koronaviruset får for driften, om det er gjennomført permitteringer, om bedriften har betalingsvansker og hvilke tiltak som vil kunne hjelpe på situasjonen.

Være forberedt

Det nyetablerte Beredskapsrådet hadde sitt første møte sist fredag, og sitt andre på mandag denne uken. Rådet skal kartlegge den lokale situasjonen og hvordan de nasjonale tiltakene treffer i Meløy. Dessuten: foreslå tiltak lokalt, og gi innspill til regionale og nasjonale beslutningstakere. NAV Meløy, NHO Nordland, LO Nordland og Nordland Fylkeskommune er blant de kritisk viktige samarbeidspartnerne.

- Koronakrisen vil måtte medføre en rekke stimuleringstiltak fra myndighetene i etterkant. Da vil det også være én av rådets oppgaver å bidra til at Meløy er godt forberedt, slik at vi kan være på offensiven for å få den hjelpen næringslivet trenger, mener Liv Toril Pettersen. - Men aller først er det viktig å få oversikt, og så jobbe for tiltak som kan sikre virksomhetene våre et fortsatt liv gjennom denne krisen, mener de tre medlemmene i Beredskapsrådet for næringslivet i Meløy.

Tekst og foto: Ny Næring AS

Mer informasjon: