Du er her: Forside / Nyheter / Hilsen fra ordfører

Kjære Meløyfjerdinger

Ordfører Sigurd Stormo sender en hilsen til alle meløyfjerdinger.

Kjære meløyfjerdinger

Vi har siden kriseledelsen ble satt i Meløy 12. mars jobbet iherdig med tiltak og forberedelser for å ta kontroll over situasjonen som har rammet Norge og verden. Samtidig gjøres det en formidabel innsats fra vårt næringsliv og innbyggere mot korona. Jeg er imponert over den ekstraordinære jobben som vi i felleskap nå gjør for å beskytte de mest utsatte i vårt samfunn.

Selv om vi ennå er i en tidlig fase og ikke vet hvordan utbruddet av koronaviruset vil forløpe hos oss, velger jeg å tro at vi vil kunne komme styrket ut av den dramatiske situasjonen vi nå går gjennom.

I tillegg til liv og helse, er en av de største bekymringene nå hvordan lokalt næringsliv, arbeidsgivere og arbeidstakere vil greie seg gjennom krisen. Vi er helt avhengig av statlige støtteordninger og krisepakker som sikrer våre arbeidsplasser. Samtidig må vi i Meløy bruke kunnskapen og virkemidlene vi har lokalt for å løfte oss gjennom denne store utfordringen. Vi har derfor etablert et eget beredskapsråd for næringslivet bestående av Meløy kommune, Meløy utvikling KF og Meløy næringsforum. Rådet skal kartlegge, bistå og legge frem konkrete lokale tiltak for vårt næringsliv. Vi har en lang tradisjon for omstilling i Meløy, den kunnskapen får vi bruk for nå.

Jeg vil oppfordre alle til å følge kommunens hjemmesider for oppdatert informasjon om viruset, vi har etablert en egen temaside for korona som oppdateres jevnlig.

Vi går nå inn i påsken, og jeg vil oppfordre alle til å benytte seg av mulighetene vi har til å komme oss ut i den fantastiske naturen vi er omgitt av. Vi skal selvsagt alle følge de nasjonale og råd og retningslinjer i denne situasjonen, men det tror jeg fullt ut kan kombineres med en tur ut i den fantastiske Meløynaturen.

Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle en god påske. Ta vare på deg selv og dine gjennom påskehøytiden.

Sigurd Stormo

Ordfører i Meløy