Du er her: Forside / Nyheter / Husk smitteverntiltak også i sommer

Nyt sommeren, men husk smittevernreglene

Nyt sommeren, men husk smittevernreglene.

Etter en lang og krevende vinter er endelig sommeren her, og med lavt smittetrykk og åpning av samfunnet er det flere av oss som i disse dager planlegger feriereiser.

-Selv om stadig flere av oss er vaksinert og smittetrenden nå er flat, må vi huske på at pandemien ikke er helt over ennå, sier ordfører Sigurd Stormo. – Skal du ut og reise, er det viktig at du holder deg orientert om smittesituasjonen der du skal, og at du følger de reiserådene som gjelder til enhver tid.

I Meløy fortsetter vaksinasjonsarbeidet gjennom hele sommeren, og innen skolestart skal de aller fleste i prioriteringsgruppe 9, 10 og 11 ha fått sin første dose. -Skal vi klare å holde det vaksinasjonstempoet vi ønsker, er det viktig at alle møter opp til avtalt vaksinering, sier fungerende kommuneoverlege Eltayeb Khalafalla.

Meløy har gjennom vinteren vært forskånet fra store alvorlige smitteutbrudd. -Jeg ønsker å takke meløyfjerdingene for en helt fantastisk innsats, sier Stormo. -De har gjennom hele pandemien tatt situasjonen på alvor, og fulgt rådene og anbefalingene fra helsemyndighetene. 

Selv om smittetrykket i Norge nå er lavt, viser utviklingen i andre land at man kan forvente seg høyere smittetall i løpet av høsten, også i Norge.  For å kunne stoppe smitten raskt, er det viktig at man tester seg ved den minste mistanke eller symptom på at man kan være smittet. Også tilreisende til Meløy kan bestille time til testing. Testen er gratis, og du trenger ikke henvisning fra lege.

-Mitt budskap til meløyfjerdingen er «nyt ferien, men husk smittevernreglene også i sommer», avslutter Stormo.

  • Vask hendene ofte.
  • Hold god avstand til andre, minst 1 meter.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Ta en test om du mistenker at du kan være smittet.
  • Ta en test hvis du kommer fra et område med mye smitte, og skal være i Meløy i mer enn tre dager. For bestilling, ta kontakt med Ørnes legekontor på telefon 75 71 06 00.

Publisert: 05.07.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?