Du er her: Forside / Nyheter / Innfører nye tiltak for å få ned smitten

Innfører nye tiltak for å få ned smitten

Regjeringen innfører noen flere tiltak for å få ned smitten.

I en pressekonferanse i formiddag kunne regjeringen melde at de nå innfører noen flere tiltak for å få ned koronasmitten. Dette for å unngå at helse- og omsorgstjenesten vil kunne bli overbelastet i løpet av kort tid.

Nye tiltak

  • Uvaksinerte nærkontakter får plikt til å teste seg

For å begrense smittespredningen i samfunnet har regjeringen besluttet at uvaksinerte personer over 18 år, som bor sammen med en som er smittet av korona, har plikt til å teste seg. Du må da  teste deg hver dag med selvtest eller annenhverdag med PCR test i 7 dager. Testplikten vil gjelde helt til det har gått 7 dager etter siste gang man har hatt nærkontakt.

Dette er ikke bare en anbefaling, men en plikt, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding fra regjeringen. Denne plikten vil gjelde fra 17. november.

Regjeringen anbefaler videre at vaksinerte som bor sammen med en som er smittet også tester seg, og at alle under 18 år som bor med en som er smittet, følger det samme testregimet som for uvaksinerte.

  • Uvaksinert helsepersonell bør testes og bruke munnbind

Regjeringen ønsker å ta ytterligere grep for å beskytte sårbare pasienter fra smitte, og ønsker testing av uvaksinert personell to ganger i uka, og klar beskjed om at de må bruke munnbind. -Helsedirektoratet vil sende ut retningslinjer om dette til kommunene, sier Kjerkol.

Samtidig som regjeringen innfører nye tiltak, påminner helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol om de tre viktigste tiltakene som alle kan bidra med inn i kampen mot økt smitte.

  • Hold deg hjemme ved sykdom
  • Ta en test dersom du mistenker at du kan være smittet og isoler deg ved påvist koronasykdom
  • Ta imot tilbudet om vaksinering

Her kan lese hele pressemeldingen fra regjeringen.

Oversikt over reglene for testing finner du her

Publisert: 12.11.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?