Du er her: Forside / Nyheter / Inngår samarbeid med alkovettorganisasjonen Av-og-til

Inngår samarbeidsavtale

Inngår samarbeid med alkovettorganisasjonen Av-og-til.

Meløy kommune har inngått en fireårig samarbeidsavtale med alkovettorganisasjonen Av-og-til. Dette ble vedtatt i kommunestyret 6.mai.

Av-og-til er en alkovettorganisasjon som jobber for å redusere de negative konsekvensene av alkohol i samfunnet. Organisasjonen samarbeider med kommuner over hele landet om lokaltilpasset rusforebygging. Det er ingen økonomiske forpliktelser knyttet til samarbeidet, men Meløy kommune forplikter seg til å være en Av-og-til kommune i fire år, og til å stille med en kommunal Av-og-til koordinator og prioritere en satsning på alkoholforebygging.

Gjennom samarbeidet med Av-og-til får Meløy kommune gratis tilgang til ressurser, pressestrategier og materiell som gjør det enkelt å iverksette godt forebyggende arbeid. De bistår også med råd og veiledning i det forebyggende arbeidet.

Folkehelserådgiver Marlene B. Karlsen er glad for at Meløy kommune nå er blitt en Av-og-til kommune, og at man kan få en mer helhetlig satsning på helsefremmende og rusforebyggende arbeid.

-Vi ser et behov for å ha et større fokus på ungdom og foreldre, særskilt knyttet til rus og trafikk, sier Karlsen. Dette basert på resultatene av UNGdata undersøkelsen fra 2019.

-Det kan være vanskelig å kommunisere rundt alkohol og rus på en god måte, slik at man får en økt bevisstgjøring hos de aktuelle målgruppene, sier hun.  -Gjennom samarbeidet med Av-og-til får vi nå tilgang til både kompetanse og rådgivning, og ulike typer verktøy og kampanjemateriell som vi kan bruke gjennom året.

Publisert: 18.05.2021