Du er her: Forside / Nyheter / Inngår samarbeid med Coop Nordland

Inngår samarbeid med Coop Nordland

Meløy kommune har inngått et samarbeid med Coop Nordland

Meløy formannskap har i et møte 3. juni vedtatt å inngå et samarbeid med Coop Nordland med hensikt å få til en etablering av nye forretningslokaler sør for rundkjøringa på de utfylte næringsarealene nedenfor FV 17 på Ørnes.

Saken ble lagt fram som en orienteringssak til Meløy kommunestyre torsdag 10. juni.

Det har vært flere aktører som har vist interesse for arealene etter at kommunen avsluttet opsjonsavtalen med Ørnes handelseiendom. Nå har Meløy kommune gitt Coop mulighet til å gå videre med sine planer for ei utnytting av fyllinga til forretnings, nærings- og boligformål.

Administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen, berømmer i en pressemelding Meløy kommune for godt samarbeid. For Coop Nordland vil dette være en mulighet til å etablere en større og mere moderne butikk enn den de har på Ørnes i dag.

Utviklingen fram mot en mulig etablering vil skje i tett samarbeid med Meløy kommune.

Ordfører Sigurd Stormo er veldig glad for at Meløy kommune nå kan få en ny start på planene for å realisere nye forretningsbygg for handel og service på Ørnes, og ser fram til å kunne ta i bruk arealene som ble bygd til dette formålet.

-Dette vil være avgjørende for å snu trenden med stor handelslekkasje fra Meløy, sier han.

At dette kommer parallelt med at Meløy kommune har startet et arbeid med forskjønning og tilrettelegging av fyllingsområdet, ser Stormo på som en fordel.

I løpet av året er det planlagt etablert hurtigladere for Elbil nord for rundkjøringen, og parallelt med rådhusparken er man nå i gang med å etablere et aktivitetsområde som blant annet vil inneholde skatemuligheter.

Hele området vil bli opparbeidet med gangveier, jordvoller og beplantning.

Publisert: 11.06.2021