Du er her: Forside / Nyheter / Innreisekarantene og karantenehotell

Karantenehotell

Dette er reglene for opphold på karantenehotell.

Planlegger du å komme reisende inn til Meløy fra utlandet? Da skal du etter innreise til Norge gå i karantene i 10 dager.

Fra 9. november er hovedregelen at alle som skal være i innreisekarantene skal gjennomføre karantenen på karantenehotell. Dette gjelder også for norske statsborgere.

Nærmeste karantenhotell for deg som er reisende til Meløy er Skagen hotell i Bodø. Ordningen administreres av Bodø kommune.

Unntak fra regelen om karantenehotell:

• De som er bosatt i eller eier bolig i Norge, og som oppholder seg i boligen eller på annet egnet oppholdssted.
  • De som har kommet til Norge for å utføre arbeid eller oppdrag, og har en arbeids- eller oppdragsgiver som har sørget for egnet oppholdssted med enerom i karantenetiden.
  • Asylsøkere eller overføringsflyktninger som har egne ordninger
  • De som er folkeregistrert som bosatt, og de som har meldt flytting til Norge, selv om de ennå ikke er folkeregistrert.
  • Norske studenter som studerer i ett av de nordiske landene. De trenger ikke å gjennomføre karantenen på karantenehotell selv om de ikke er folkeregistrert i Norge.

For spørsmål om hotellkarantene, ta kontakt med:

Meløy kommune
Kommuneoverlege Berit Jørstad

Bodø kommune
Epost: covid19@bodo.kommune.no

Informasjon om karantenehotell i Bodø finner du her

Følgende regler gjelder for innreisende (fra 9. november 2020)

Information about travelers quarantine in other languages

Publisert: 08.12.2020