Du er her: Forside / Nyheter / Tur til gapahuk #kofførsittinne

#kofførsittinne

Helgeturtips fra friluftsrådet - en matpakketur til en gapahuk

Kom deg ut etter den stormfulle uka. Ta en matpakketur. Lang eller kort. Alene eller sammen. Yr varsler roligere vær, men regn- og sluddbyger. Litt hustrig, men godfølelsen får du. Bygg en snøfigur eller lykt, om snøen er kram. Uansett kan du ta turen til en gapahuk og nyte matpakken der.

Den som bare visste hvor mange gapahuker det finnes i Salten… De fleste har en slik i nærmiljøet. Gapahukene er supre turmål nettopp i vått vintervær. Her kan du søke ly for sludd og vind. Oftest kan du også tenne et bål og la blikket søke flammene som hypnotiserer deg bort fra den digitale hverdagen.

Våt snø er en gavepakke for alle som vil bygge i snø. Ta deg tid utforsk hva du får til å bygge. Den gode gamle snømannen med kvister som armer og hår lages lett av tre snøballer. I en bakke kan du lage en utfordrende flaske- eller hoppbakke. Og hva med en snølykt ved rasteplassen?

Tur i vått vintervær krever at du kler deg godt. Ofte kan gummistøvler og regntøy være det beste. Ull innerst mot kroppen holder deg varmere. Er regntøyet tett, kan det regne og sludde så mye det vil mens du tar naturen i bruk. Pakk sekken med litt turmat, drikke, en eske fyrstikk og litt tør ved. Kanskje legger du også oppi et ekstra par votter, lue, tykk genser og et sitteunderlag, så holder du varmen også i pausen.

Regn og sludd er også turvær. Og vinnere er alle som tar turen.

Her finner du oversikt over gapahuker i Meløy.

Om #kofførsittinne

Dette er en kampanje for å motivere alle i Salten til en helgetur i naturen. Ta et bilde fra turen og post det med emneknaggen #kofførsittinne på Instagram og facebook.  Alle som bruker emneknaggen vil være med i en ukentlig trekning av en matboks i metall med teksten «Koffør sitt inne, når alt håp e ute» på lokket. Til påske vil vi trekke ut en vinner av alle som har brukt emneknaggen. Vedkommende får et gavekort på 10.000 kroner på et fritt valgt overnattingssted i Salten.

Foto: Mikkel Almli Solheim

Publisert: 14.01.2022

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?