Du er her: Forside / Nyheter / Kokk på besøk 16.10.19

Kokk på besøk i Fjøshaugen barnehage

Tenk å være så heldig - at vi får vår egen kokk på besøk! Håkon Nilsen kom på besøk til barnehagen vår igjen, i hovedsak for at barna skulle få oppleve å lage fiskegrateng fra bunnen av. Fisken ble kjøpt lokalt av barnehagen og Håkon kunne tilby sin ekspertise på området. Barna deltok på forberedelsene, alt fra skjæring av fisk til pådekking av bordene.

Rammeplanen sier følgende om hvordan barnehagen skal jobbe i forhold til tema: 

Gjennom medvirkning i mat- og måltidsaktiviteter skal barna motiveres til å spise sunn mat og få grunnleggende forståelse for hvordan sunn mat kan bidra til god helse. Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid (Rammeplan, 2019)

Avdelinga ble delt i to, slik at dem som ikke laget mat fikk være med på samling med Amalie Hansen, som er lærling i barnehagen. Hun hadde laget et opplegg til barna der hun fortalte om hvorfor det er bra å spise fisk, hvilke næringsstoffer fisken inneholder og hvordan kroppen vår reagerer når vi spiser sunn mat. Hun hadde også forberedt bilder og en film om fisk som barna fikk se, i tillegg til at hun introduserte dem for "gode gamle" sanger om fisk. I tillegg ble det ansiktsmaling på barnas ønske. Fin dag der barna fikk oppleve mye gøy!

Forberedelse til fiskegratengForberedelse til fiskegratengForberedelse til fiskegratengForberedelse til fiskegratengForberedelse til fiskegratengForberedelse til fiskegratengFiskegrateng

 

 

 

Sist endret: 22.10.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?