Du er her: Forside / Nyheter / Koronasituasjon i Meløy

Nå må vi holde fokus!

Ordfører Sigurd Stormo oppfordrer innbyggerne til å holde fokus og fortsette den kollektive duganden mot koronaviruset.

Nå som vi går tilbake til jobb og skole etter ferien opplever vi en økende smitte av korona i ulike deler av landet. Hele Norge forbereder seg på å fungere tilnærmet normalt til tross for pågående og kontrollert smitte. Det vil kreve mye av hver enkelt av oss.

-Det er heldigvis lav smitte i Nordland, og ingen påvist smitte i Meløy. Det er en situasjon vi håper skal fortsette, sier ordfører Sigurd Stormo.  -Målet fremover nå er å følge smittevernreglene strengt, øke testkapasiteten og gjøre nye vurderinger etter behov.

Tiltak som er igangsatt i Meløy kommune:

• Kommunen har ukentlige statusmøter.
  • Tekstkapasiteten i Meløy er god for øyeblikket, og vil bli økt ved behov.
  • Reglene for besøkende ved våre helseinstitusjoner er innskjerpet. Ta kontakt med den aktuelle institusjonen i forkant av besøket for å undersøke hvilke regler som gjelder.
  • Utleie av kommunale bygg tillates fra 1.september. Den som leier lokalet, må følge smittevernreglene ved arrangementer fra Folkehelseinstituttet. Husk at leietaker må registrere hvem som oppholder seg i lokalene og telefonnummer slik at eventuell smittesporing blir effektiv.

Unngå reiser

I møter med Fylkesmannen blir det presisert at befolkningen ikke bør foreta andre reiser enn de som er strengt nødvendige, sier ordfører Sigurd Stormo. Dette for å unngå videre smittespredning.

Hold avstand

Videre er det viktig å huske regelen om å holde minst 1 meters avstand til kollegaer og andre utenom din egen husstand. Alle som har vært nærkontakt til en smittet, det vil si vært nærmere enn 1 meter i mer enn 15 minutter, må gå i karantene i 10 dager.

-Vi håper å unngå å måtte sette deler av arbeidsstokken i karantene, eller stenge skoler og barnehager grunnet en uavklart smittesituasjon, fortsetter Sigurd. -Konsekvensene er bare for store. Vi oppfordrer derfor alle til å følge smittevernsreglene slik at vi kan unngå dette.

Hold deg hjemme, og ta en koronatest dersom du er syk

Med høsten og kaldere vær kommer det gjerne forkjølelse og andre luftveisinfeksjoner. Har du vondt i halsen skal du holde deg hjemme til du er symptomfri. Dette selv om du får en negativ koronatest. -Vi oppfordrer alle som opplever symptomer på luftveisinfeksjoner til å ta en koronatest, sier Sigurd. Ta kontakt med ditt legekontor per telefon for å gjøre avtale om testing. Testsvaret vil komme i løpet av 1-2 dager.

Er du betegnet som en nærkontakt til en smittet, skal du teste deg og holde deg i karantene i ti dager selv om du får negativ test. Dette siden testsvaret kan være en falsk negativ.

-Jeg forstår at enkelte etter en rolig sommer kan føle det utfordrende at koronasituasjonen vedvarer, og at det er lett å glemme å ta forhåndsregler, avslutter Sigurd. -Men, det er viktig at klarer å holde fokus utover høsten og viderefører den kollektive dugnaden slik at vi kan unngå de store smittetallene her i Meløy.

Publisert: 21.08.2020