Du er her: Forside / Nyheter / Lille Glomvann

Skal sikre framtiden for Lille Glomvann

Har startet et arbeid for å sikre Lille Glomvann for framtiden.

Meløy kommune har i samarbeid med Glomfjord grendeutvalg og vannområdekoordinator i Salten, Linnea Maria Richter, startet et arbeid for å sikre Lille Glomvann for framtiden.

Lille Glomvann har over år grodd sakte igjen, blant annet grunnet sirkulasjonsendringer og for høyt næringsinnhold i vannet. Nå jobber arbeidsgruppen med forslag til en handlingsplan som skal føre vannet tilbake til opprinnelig stand. Det er også søkt midler fra Miljødirektoratet for å komme i gang med arbeidet.

-Første prioritet vil være å sikre vannspeilet, sier ordfører Sigurd Stormo. Dette gjøres blant annet ved å fjerne elvesnellene som sakte, men sikkert har tatt over i store deler av vannet.  Andre tiltak vil være mudring, forbedring av sirkulasjonen i vannet, og forskjønning av området.

Arbeidet med fjerning av elvesnellene er krevende og vil gå over år. Det er viktig at man går forsiktig og kontrollert fram slik at dyrelivet i området ikke forringes i prosessen.  Meløy kommune vil utvikle en framdriftsplan for prosjektet, som forteller noe om hvilke tiltak som skal gjøres i årene framover.

-Gjennom oppfølging og gjentatte evalueringer underveis skal vi sikre oss at tiltakene virker, sier ordfører Sigurd Stormo.

Målet med prosjektet er å sikre miljøtilstanden for vannet, og at vannet kan brukes til rekreasjon også i framtiden.

Publisert: 16.09.2020